ΛΑΡΙΣΑ

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι

στοχευμένοι-αστυνομικοί-έλεγχοι-133978

Ελεγχος σε 1.513 άτομα, 25 προσαγωγές και 11 συλλήψεις

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Σκοπός των συγκεκριμένων ελέγχων είναι η αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η ασφαλής μετακίνηση τόσο των οχημάτων όσο και των πολιτών σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η αντιμετώπιση κάθε άλλης μορφής παραβατικών συμπεριφορών.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν προχθές από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο οχημάτων, τη νόμιμη κυκλοφορία του και τον έλεγχο των επιβαινόντων ατόμων. Παράλληλα, επιδιώχθηκε η δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν 1.513 άτομα, εκ των οποίων 1.377 ημεδαποί και 136 αλλοδαποί και 1.250 οχήματα. Προσήχθησαν 25 άτομα και συγκεκριμένα 22 ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 11 άτομα και συγκεκριμένα: επτά ημεδαποί, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, μία ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ένας ημεδαπός, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένας ημεδαπός, για χρέη στο Δημόσιο, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.

Βεβαιώθηκαν 424 παραβάσεις και συγκεκριμένα μία παράβαση υγειονομικού ενδιαφέροντος, μία παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών, τέσσερις παραβάσεις του Νόμου για την οργάνωση και λειτουργία αρχών ελέγχου κυκλοφορίας των οχημάτων, 418 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (μία για μέθη, 100 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, δύο για χρήση κινητού τηλεφώνου, 25 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 17 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 25 για στέρηση άδειας οδήγησης, 24 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, πέντε για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, έξι για ΚΤΕΟ και 213 λοιπές παραβάσεις.

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου