ΤΟΠΙΚΑ

Κριτική και προτάσεις

κριτική-και-προτάσεις-133186

Κριτική ακόμη και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την ακρίβεια στο ρεύμα δέχθηκε πριν από δύο μέρες στη Βουλή ο Κώστας Σκρέκας. Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και ο Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον ΔΕΔΔΗΕ, δεν χαρίστηκαν.

Παίρνοντας τον λόγο ο Χρήστος Μπουκώρος τόνισε ότι οι πιέσεις που υπάρχουν σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες από τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας είναι τρομακτικές και πως τα 2 δισεκατομμύρια που έχουν δοθεί δεν έχουν φανεί και δεν φαίνονται, εξαιτίας των υπέρογκων αυξήσεων.

Ο βουλευτής Μαγνησίας δεν αρκέστηκε μόνο στις κριτικές επισημάνσεις, αλλά κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στον υπουργό Περιβάλλοντος, όπως για την αυτοπαραγωγή ρεύματος από τους αγρότες, την επιδότηση φωτοβολταϊκών στις στέγες, την επίσπευση της ένταξης του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στη Μεσοχώρα, παρεμβάσεις που όχι μόνο θα διευρύνουν το ενεργειακό μείγμα της χώρας, αλλά θα ανακουφίσουν χιλιάδες νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Ο κ. Σκρέκας είπε ότι τα προτεινόμενα μέτρα είναι σε θετική κατεύθυνση και εξήγγειλε την επιδότηση τοποθέτησης ΑΠΕ για αγρότες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ για το εργοστάσιο στη Μεσοχώρα είπε ότι σε 32 μήνες υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθεί στο ενεργειακό σύστημα.

Ο κ. Κέλλας με τη σειρά του ζήτησε ενημέρωση για την υπουργική απόφαση που αφορά στην κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής. «Πότε θα φτάσουν τα πιστωτικά ή η έκπτωση ή η ανάληψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στον αγροτικό κόσμο; Πότε θα τα περιμένουν;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου