ΤΟΠΙΚΑ

Στο «μικροσκόπιο» το νερό

στο-μικροσκόπιο-το-νερό-132708

Σε παρακολούθηση η επάρκεια και ποιότητά του δεδομένου ότι το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι υπαρκτό

Σε κατάσταση συναγερμού για την επάρκεια του νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, εξακολουθεί να βρίσκεται η ΔΕΥΑΜΒ. Η προχθεσινή έντονη βροχή και η πτώση του υδραργύρου, δεν απομάκρυναν ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημα της λειψυδρίας, με τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης, Στέργιο Παπαευσταθίου να ζητά από τους πολίτες να είναι συγκρατημένοι ως προς τη χρήση νερού.

«Μια βροχή δεν έσωσε την κατάσταση. Χρειάζεται προσοχή και φειδωλή χρήση του νερού», σημείωσε ο κ. Παπαευσταθίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ, όπως το πότισμα των χώρων πρασίνου μόνο τις βραδινές ώρες και η μείωση της πίεσης του νερού στο δίκτυο ύδρευσης, ισχύουν στο ακέραιο.

«Παρακολουθούμε τα αποθέματα νερού στο δίκτυο, μέρα – μέρα. Ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, ο οποίος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με τις φθινοπωρινές βροχές θα εμπλουτιστεί ο υπόγειος υδροφορέας και παράλληλα με την αύξηση της ποσότητας πόσιμου νερού, αναμένεται να ανατραπεί και το ισοζύγιο μεταξύ πηγαίου νερού και νερού από γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί η ποιότητά του. Αυτή τη στιγμή και με βάση τις τελευταίες αναλύσεις στο νερό που φθάνει μέχρι στις βρύσες των νοικοκυριών του Βόλου, τα χλωριόντα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Σημειώνεται ότι βάσει των ενδεικτικών τιμών που υπάρχουν οι συγκεντρώσεις των χλωριόντων δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 250 μg/l νερού, ωστόσο τα χλωριόντα υπερβαίνουν τα 300 μg/l.

Εργασίες καθαρισμού

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες από συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ και της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, εργασίες καθαρισμού των φρεατίων ομβρίων, προκειμένου να μη δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι εργασίες καθαρισμού ήταν συστηματικές κυρίως σε «ευαίσθητες» περιοχές όπως η συνοικία της Νεάπολης και η Δημοτική Ενότητα Αγριάς.

Και σε αυτή την περίπτωση όμως, ο κ. Παπαευσταθίου, ζήτησε τη συνδρομή των πολιτών, προκειμένου να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα. «Θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να φροντίζουν να κρατούν καθαρά τα ρείθρα και τις σχάρες των φρεατίων που είναι μπροστά από τα σπίτια τους. Μία υπηρεσία δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Χρειάζεται η συνεργασία και των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου