ΤΟΠΙΚΑ

Νάνσυ Καπούλα: Μάταιο να ελπίζουμε σε επενδύσεις

νάνσυ-καπούλα-μάταιο-να-ελπίζουμε-σε-ε-132315

Σε μία χώρα που πλήττεται από την κρίση είναι μάταιο να ελπίσουμε σε προσέλκυση επενδύσεων αν δεν έχουμε σαφές θεσμικό πλαίσιο χρήσεων γης και θεσμοθέτηση αναπτυξιακών ζωνών και ειδικών χωροταξικών πλαισίων.

Το μήνυμα αυτό μετέφερε χθες η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα στην ομιλία της στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ergon Showground του Πολυχώρου Συγκροτήματος Τσαλαπάτα, όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, πρόεδροι φορέων εκπρόσωποι αρχών.

Στην ομιλία της η κ. Καπούλα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι μηχανικοί το 2017, επισημαίνοντας ότι οι μηχανικοί αντιμετωπίζονται σαν ένας προνομιούχος κλάδος ενώ πληρώνουν υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, τις υψηλότερες σχετικά με άλλα επαγγέλματα, και υψηλούς φορολογικούς συντελεστές.

«Το επαναλαμβάνω κάθε χρόνο, ότι ο καθημερινός αγώνας όλων των διπλωματούχων μηχανικών, είναι άνισος», είπε η κ. Καπούλα ανοίγοντας την ομιλία της. Η ίδια αναφέρθηκε στο δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα και τις ατέρμονες καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των μελετών.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν με τη χωροθέτηση και τις χρήσεις γης, τονίζοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις που βρίσκονται στο στάδιο των εγκρίσεων για δέκα και περισσότερα χρόνια.

«Είναι οξύμωρο να συζητάμε ότι περιμένουμε την ανάπτυξη από τις επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, ενώ το χωροταξικό του Τουρισμού έχει ακυρωθεί εδώ και μήνες από το Συμβούλιο της Επικρατείας» πρόσθεσε η ίδια.

Οσον αφορά στον απολογισμό δράσης του ΤΕΕ, η κ. Καπούλα αναφέρθηκε στις ενημερωτικές ημερίδες για τους νέους δασικούς χάρτες και την έναρξη της διαδικασίας κτηματογράφησης στους δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου, στην άμεση παρέμβαση με άλλους φορείς της πόλης για το ευαίσθητο θέμα της καύσης του RDF, που, όπως είπε, είχε σαν αποτέλεσμα να διεξαχθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, στις αντιδράσεις του ΤΕΕ για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής RDF από τη δημοτική αρχή Βόλου.

Η κ. Καπούλα εγκωμίασε τη συνεργασία που είχε με τον Διοικητή του ΓΝΒ Ματθαίο Δραμητινό, ενώ αναφέρθηκε και στην άριστη συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στα θέματα της δημοτικής αρχής Βόλου και της συνεργασίας που δεν υπάρχει. Άλλωστε είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, ότι όσες φορές παρεμβήκαμε, σύμφωνα με τον θεσμικό μας ρόλο σε θέματα της πόλης, επιβεβαιωθήκαμε με τον πιο επίσημο τρόπο.

Οι όποιες διαφωνίες υπήρξαν από την πλευρά του Δήμου Βόλου κάμφθηκαν στο τέλος ακολουθώντας την άποψη του ΤΕΕ, αφού όμως η πόλη είχε μετατραπεί σε πεδίο αντιπαλότητας και πολλές φορές σε πεδίο μάχης. Τα παραδείγματα είναι πολλά και πρόσφατα» συμπλήρωσε η μεταξύ άλλων η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου