ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις και φόρμες μιας χρήσης ζητά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

προσλήψεις-και-φόρμες-μιας-χρήσης-ζητ-851206

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, φόρμες μιας χρήσης και ενίσχυση των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας, ζητεί το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ:

«Η τραγική κατάσταση της υποστελέχωσης των κρατικών υπηρεσιών και της έλλειψης του στοιχειώδους εξοπλισμού για να αντιμετωπιστούν έκτακτες καταστάσεις αποκαλύπτεται και στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Συγκεκριμένα:

► Στην Υπηρεσία Καθαριότητας του μεγάλου Δήμου Βόλου, με τις 9 Δημοτικές Ενότητες, που έχει μόνο 280 εργαζόμενους, σήμερα εργάζονται οι 220, λόγω αδειών ειδικού σκοπού ή ανωτέρας βίας, που δικαιούνται και πήραν οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που υπήρχαν πριν την πανδημία έχουν ως συνέπεια στην υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία, έτσι και αλλιώς, βρίσκεται σε λειτουργία σε 24ωρη βάση και για τις 7 ημέρες της εβδομάδας, να υπάρχει επιπλέον εντατικοποίηση της δουλειάς και οι συνάδελφοι, στο σύνολό τους, να μην μπορούν να πάρουν ούτε τις κανονικές τους άδειες τμηματικά.

H Καθαριότητα υπολείπεται σε προσωπικό κατά 20% και πλέον…, πράγμα που έχει ως συνέπεια η επιπλέον εντατικοποίηση να οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, σε περισσότερα εργατικά ατυχήματα.

► Την ώρα που η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου έχει αναλάβει την απολύμανση όλων των οχημάτων των υπηρεσιών του Δήμου, το προσωπικό αυτή τη στιγμή δεν έχει φόρμες μιας χρήσης. Η δικαιολογία είναι ότι «δεν βρέθηκαν στην αγορά».

► Σε όλα τα πληρώματα των απορριμματοφόρων έχουν δοθεί μάσκες που πλένονται, ενώ στο υπόλοιπο προσωπικό, (σκούπες – διοικητικοί), μάσκες μιας χρήσης, γιατί η υπηρεσία δηλώνει αδυναμία να βρεθούν πιο ασφαλείς και προστατευτικές μάσκες για τους εργαζόμενους.

► Οι κάδοι πλένονται και απολυμαίνονται ΜΟΝΟΝ σε χώρους που υπάρχει επιτακτική ανάγκη (ψαράδικα -κρεοπωλεία), εάν και εφόσον γίνουν καταγγελίες ή αναφορές από δημότες, με το σκεπτικό ότι «ο καιρός είναι βροχερός, οι κάδοι δεν μυρίζουν γιατί πλένονται από μόνοι τους με την βροχή».

► Την ίδια ώρα η Δημοτική Αρχή συνεχίζει το ίδιο βιολί. Σχεδιάζει να καλύψει τις όποιες ανάγκες, (και αυτές από 15 Μάη και μετά), με τετραμηνίτες, ή οκταμηνίτες εργαζόμενους από Σεπτέμβρη.

Καμία σκέψη, φυσικά, από τους τζάμπα μάγκες , για σύγκρουση με την κυβέρνηση και διεκδίκηση προσλήψεων μόνιμων εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα που θα καλύψουν σε σταθερή βάση τα κενά των υπηρεσιών.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, να σπάσουμε το σιωπητήριο που θέλουν να επιβάλλουν η Κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή Μπέου. Τα δικαιώματα μας δεν θα μπουν σε καραντίνα.

Απαιτούμε:

► Την άμεση χορήγηση όλων των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας, πρώτα και κύρια φόρμες μιας χρήσης και αποτελεσματικές μάσκες που να μπορούν να αντιμετωπίσουν τους πιθανούς μολυσματικούς παράγοντες.

► Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες αιχμής του Δήμου Βόλου, πρώτα και κύρια στις υπηρεσίες καθαριότητας.

► Την αυστηρή τήρηση των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας για τον κορονοιό αλλά και για τις άλλες ασθένειες π.χ ηπατίτιδα, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Βόλου ως εργοδότη.

► Την μεθοδική διερεύνηση από την Επιθεώρηση Εργασίας όλων των εργατικών ατυχημάτων και τον τακτικό έλεγχο για την πιστή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου αλλά και όλων των Δήμων της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου