ΤΟΠΙΚΑ

Το «βραβείο γρηγοράδας»… προτείνει ο Κων. Μαραβέγιας

το-βραβείο-γρηγοράδας-προτείνει-ο-131710

Δεύτερος γύρος «γαλάζιας» διαμάχης για ασφαλτόστρωση δρόμου

Τον κίνδυνο το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνα Προμυρίου να σταματήσει, διότι δεν υπάρχει μελέτη, επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κων. Μαραβέγιας.

Ο κ. Μαραβέγιας με δήλωσή του στρέφει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση τα πυρά, μιλάει και «μεσσίες» και βιασύνη για λόγους εντυπωσιασμού και προτείνει το βραβείο γρηγοράδας…

Συγκεκριμένα, η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που, επιτέλους, ικανοποιείται το αίτημα της Ιεράς Μονής Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου για την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το ιστορικό μοναστήρι. Υπενθυμίζω ότι επρόκειτο για ένα ξεχασμένο αίτημα, το οποίο ήλθε στην επικαιρότητα το περασμένο καλοκαίρι, όταν σε συνάντησή μου με τον υποστράτηγο Μιχαήλ Κλούβα, διευθυντή της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ, συμφωνήθηκε να αναλάβει την ασφαλτόστρωση του δρόμου η 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών (ΠΑΥ).

Το διάστημα που ακολούθησε, κάποιοι θυμήθηκαν ξαφνικά τον συγκεκριμένο δρόμο και θέλησαν να εμφανιστούν ως «μεσσίες». Κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω πως η βιασύνη τους να δείξουν ότι δίνουν πρώτοι λύση, για λόγους εντυπωσιασμού και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, ενδέχεται να βάλει σε περιπέτειες την παρέμβαση, αφού οι εργασίες ξεκίνησαν χωρίς να υπάρχει μελέτη, όπως αρχικά είχε δρομολογηθεί. Αυτοί, λοιπόν, που νομίζουν ότι θα πάρουν το «βραβείο γρηγοράδας», ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους για όσα θα επακολουθήσουν. Εμείς διαχωρίζουμε τη θέση μας».

Νωρίτερα της δήλωσης Μαραβέγια, είχε προηγηθεί ανακοίνωση της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, η οποία ενημέρωνε ότι τηρήθηκε η δέσμευση, που της είχε δώσει, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, «στη συνάντησή τους, που πραγματοποιήθηκε στις 3/2/2022, ότι οι εργασίες του έργου της ασφαλτόστρωσης τμήματους του επαρχιακού οδικού δικτύου της τοπικής κοινότητας Προμυρίου, που οδηγεί έως την Ιερά Μονή του Αγίου Σπυρίδωνα, θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα νωρίς το πρωί ενώ παρόντες στην έναρξη των έργων ήταν ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μαμμάς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου