ΤΟΠΙΚΑ

Παγκόσμια πρωτιά στην Ιμπιζα ~ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΙΩΤΗ BARTENDER ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΖΙΩΚΑ

παγκόσμια-πρωτιά-στην-ιμπιζα-για-το-βο-131205

Ο Θανάσης Κουζιώκας κέρδισε χρηματικό έπαθλο 4.500 ευρώ και εισιτήριο συμμετοχής σε events σε όλο τον κόσμο

Παγκόσμια πρωτιά για το Βολιώτη bartender, Θανάση Κουζιώκα. Αναδείχθηκε πρώτος σε όλο τον κόσμο, στο διαγωνισμό Gin Mare, Mediterranean Inspirations 2014, που διεξήχθη στην Ιμπιζα της Ισπανίας, παίρνοντας το εισιτήριο συμμετοχής σε events σε κάθε γωνιά του πλανήτη και στρέφοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον των bartender στο Βόλο, όπου δραστηριοποιείται και επαγγελματικά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο διαγωνισμός Mediterranean Inspirations είναι αρκετά απαιτητικός και διοργανώνεται από το Gin Mare τα τελευταία τρία χρόνια.

Φέτος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός Gin Mare Mediterranean Inspirations από την Sky Spirits. Στον πανέμορφο κήπο του Faltso Bar, φιλοξενήθηκαν οι οκτώ bartenders που πέρασαν στον τελικό. Δημιούργησαν δύο δικά τους cocktail: μια παραλλαγή του κλασικού Red Snapper το δικό τους Bloody Mare, όπως επίσης και ένα δικό τους cocktail, φτιαγμένο στη φιλοσοφία του Gin Mare, το λεγόμενο Mare Nostrum.

Μέσα από 40 bartenders από όλη την Ελλάδα και δύο ημιτελικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναδείχθηκε η καλύτερη συνταγή από τον Θανάση Κουζιώκα, ιδιοκτήτη και bartender του Groove Bar στο Βόλο, με αποτέλεσμα να πάρει το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό διαγωνισμό στην Ιμπιζα.

Εστω και κάτω από αντιξοότητες, οι αποσκευές του με ρούχα και τα υλικά του διαγωνισμού χάθηκαν στο αεροδρόμιο και του παραδόθηκαν λίγη ώρα πριν το διαγωνισμό, ο Θανάσης Κουζιώκας κατάφερε να ξεχωρίσει.

Διαγωνίστηκε μαζί με bartenders από την Ελβετία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, το Μεξικό, την Ιταλία, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Στις βίλες του Gin Mare, παρουσίασε τρία cocktail, δικής του έμπνευσης και κέρδισε τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής στην οποία συμμετείχε και Ελληνας κριτής, ο Σπύρος Παϊτσαλός.

Ο Θανάσης Κουζιώκας χρίστηκε χθες νικητής, κερδίζοντας και χρηματικό έπαθλο 4.500 ευρώ, αλλά και τη δυνατότητα να συμμετέχει σε events σε όλο τον κόσμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου