ΤΟΠΙΚΑ

Εικοσιτετράωρη απεργία των δημοσιογράφων στο Βόλο

εικοσιτετράωρη-απεργία-των-δημοσιογ-1301

Συμμετοχή στην 24ωρη γενική πανεργατική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, όλων των εργαζομένων στα έντυπα, ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης και γραφεία τύπου αποφάσισε σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στέρεας Ελλάδας και Εύβοιας, ακολουθώντας την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και των άλλων ενώσεων της χώρας, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε καλεί όλους τους δημοσιογράφους σε έντυπα, ηλεκτρονικά μέσα και γραφεία τύπου σε μαζική συμμετοχή στην απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου 2014, μέχρι στις 6 το πρωί της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου 2014 όπως και σε τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου που είναι η πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 το μεσημέρι προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το εργατικό ρεπορτάζ να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, με εξαίρεση μόνο τους εργαζόμενους εκείνους που με ρεπορτάζ και εκπομπές θα καλύψουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της αγωνιστικής κινητοποίησης των δημοσιογράφων περιλαμβάνει συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα ισχύουν και θα είναι υποχρεωτικές για όλους καθώς και την κατάργηση της διάταξης που βάζει εμπόδια στην ανεξάρτητη λειτουργία του ΟΜΕΔ (Νόμος 4303/2014), να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και η πλήρης απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων

Οι δημοσιογράφοι ζητούν επίσης να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην οριστική εκθεμελίωση του ασφαλιστικού συστήματος, με την δημιουργία ενός ταμείου – τέρατος που θα καταπιεί τα ελάχιστα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους, να διατηρηθούν οι επικουρικές συντάξεις. Αντιτίθεται επίσης στο νομοσχέδιο που προωθείται με το οποίο θα απαγορεύεται η συνδικαλιστική δράση και η απεργία.

Θέτει εξάλλου ζήτημα για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων στο χώρο του τύπου, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ τώρα, την επαναφορά του νόμου για τις άδειες άσκησης επαγγέλματος των τεχνικών κινηματογράφου και τηλεόρασης κ.α.

«Απεργούμε και αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να καταργηθούν τα μνημόνια και όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι που εφαρμόζουν συγκυβέρνηση και Τρόικα, για να μπει επιτέλους τέλος στις πολιτικές που παράγουν φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, ενάντια στην σχεδιαζόμενη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ενάντια στο καθεστώς ενοικίασης εργαζομένων που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας, ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου