ΤΟΠΙΚΑ

Ιδρύθηκε Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας

ιδρύθηκε-ομοσπονδία-αγροτικών-συλλό-12948

Την ίδρυση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας ανακοίνωσαν σήμερα με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων της Μαγνησίας, που συναντήθηκε χθες στον Βόλο.

Αναφορικά με τους σκοπούς, τους στόχους και την προσωρινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

Η Ομοσπονδία μας είναι ένα επιβεβλημένο και αναγκαίο γεγονός για τον καλύτερο συντονισμό τους αγώνα μας, την καλύτερη οργάνωση όλων των αγροτών της περιοχής μας και για το συντονισμό μας με τους αγρότες της υπόλοιπης Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας. Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι της Μαγνησίας αποκτάμε ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας, δυναμώνουμε τη φωνή μας, γινόμαστε πιο ισχυροί.

Είναι ένα σημαντικό γεγονός, που ήρθε ως αποτέλεσμα, των κοινών αγώνων που δώσαμε οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Μαγνησίας τα προηγούμενα χρόνια. Οι μηχανοκίνητες πορείες στο Βόλο, τα μπλόκα και η συμμετοχή μας σε αυτά, οι κινητοποιήσεις στον ΕΛΓΑ, όλα έδειξαν ότι για να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τα δίκαια αιτήματά μας, απαιτείται να είμαστε συσπειρωμένοι όλοι μαζί απέναντι στα μέτρα που θέλουν να μας πετάξουν από τα χωράφια μας.

Μεγάλο όπλο των αγροτών τα τελευταία χρόνια είναι η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στα καλέσματα της οποίας συμμετείχαμε με όποιον τρόπο μπορούσαμε, καταθέτοντας και εμείς το δικό μας μερίδιο στον πανελλαδικό αγώνα όλων των αγροτοκτηνοτρόφων. Είδαμε όλα αυτά χρόνια ότι απέναντί μας είναι οι αποφάσεις των κυβερνήσεων, τα μέτρα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που στηρίζουν τους βιομήχανους και τις τράπεζες οι οποίοι κυριολεκτικά μας ρουφάνε το αίμα. Μόνο με τον αγώνα ενάντια στα μέτρα και τις πολιτικές αυτές, βάζοντας μπροστά τα δίκαια αιτήματά μας, θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Για όλους αυτούς τους λόγους συντονιζόμαστε και συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, συντονίζουμε τη δράση μας με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας.

Σήμερα, στη συνέλευση των αντιπροσώπων, ορίζουμε Προσωρινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας που θα αναλάβει το έργο της κοινής οργάνωσης και πάλης και ταυτόχρονα θα απευθύνει κάλεσμα στους υπόλοιπους αγροτικούς συλλόγους να συμμετέχουν με εκλεγμένους αντιπροσώπους στη νέα Διοίκηση.

Η Προσωρινή Διοίκηση αποτελείται αντιπροσωπευτικά από τους:

  1. Γεωργαδάκης Θεόδωρος, αγροτικός σύλλογος Ζαγοράς
  2. Γεωργούδης Φίλιππος, αγροτικός σύλλογος Μακρυράχης
  3. Γιάβρος Βύρων, αγροτικός σύλλογος Ζαγοράς
  4. Γλιάτης Ευστάθιος, Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού – Σούρπης
  5. Κάπελας Νίκος, αγροτικός σύλλογος Δράκειας
  6. Κουρελάς Ιωάννης, αγροτικός σύλλογος Ζαγοράς
  7. Μαμούχα Μαρία, αγροτικός σύλλογος Νοτίου Πηλίου

Το πρώτο βήμα έγινε. Τώρα με την Προσωρινή Διοίκηση μπορούμε να συντονιστούμε καλύτερα, με πρώτο στόχο να φτάσει το αισιόδοξο μήνυμα της ίδρυσης της Ομοσπονδίας σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους της Μαγνησίας. Όλα τα χωριά του Πηλίου και του κάμπου, έχουν κάθε λόγο να νιώθουν ένα αποκούμπι στην καθημερινή μάχη της επιβίωσης. Με τη συμμετοχή των αγροτών, με την οργάνωση και την πάλη μας, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Καλούμε τους υπόλοιπους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής μας, που δεν είχαν εκλέξει αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία, να το κάνουν και να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να συγκροτήσουν Αγροτικούς Συλλόγους εκεί που δεν υπάρχουν. Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Με τον κοινό αγώνα, την αλληλεγγύη και το συντονισμό της πάλης μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου