ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία η κοπή πίτας του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών

με-επιτυχία-η-κοπή-πίτας-του-δημοκρατι-129246

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του την Κυριακή 4 Φλεβρουαρίου, στο « ΕΝΥΔΡΕΙΟ»

Παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους του ΠΑΜΕ Μαγνησίας ο Κώστας Στεργίου και εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ ο Δημήτρης Αδραχτάς.

Στην ομιλία της η πρόεδρος Κωτή Ρίτσα αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του συλλόγου τον προηγούμενο χρόνο και στους στόχους για τη νέα χρονιά που είναι:

  • η συμμετοχή στην καμπάνια της ΟΓΕ που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα με αιχμή τη νέα γυναίκα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα.
  • το θεατρικό Μάνα Κουράγιο που θα ανεβεί ξανά στα πλαίσια της μέρας της γυναίκας

Τέλος δήλωσε τη συμπαράσταση του συλλόγου στον αγώνα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα διεκδικώντας το δικαίωμά τους να μπορούν να παραμείνουν στη γη τους.

Στο χαιρετισμό του ο Κώστας Στεργίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας σήμερα, εργαζόμενες και μη και στην ανάγκη να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία (εργατών, αγροτών, φοιτητών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών) για τη δημιουργία αντιστάσεων οι οποίες θα φρενάρουν, θα παρεμποδίσουν και τελικά θα ανατρέψουν -όπως είπε – αυτές τις πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων και των γυναικών ιδιαίτερα.

Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου