ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση ΚΚΕ για το περιστατικό στον Πλατανιά

παρέμβαση-κκε-για-το-περιστατικό-στον-128704

Η Κομματική Οργάνωση Νοτίου Πηλίου του ΚΚΕ καταγγέλλει «τις φασιστικές προκλήσεις και την επιχείρηση τρομοκρατίας από χρυσαυγίτες, με απειλητικά σημειώματα που στέλνονται σε κατοίκους και μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου “Η ΣΗΠΙΑΔΑ” στην περιοχή του Πλατανιά».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή φυλλάδια της Χρυσής Αυγής που βρήκε ζευγάρι στην αυλή του σπιτιού του επιστρέφοντας από το Χόρτο.

Όπως αναφέρει η κομματική οργάνωση Νοτίου Πηλίου του ΚΚΕ, «αυτές οι ενέργειες των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής έρχονται σαν συνέχεια άλλων παρόμοιων επιθέσεων και προκλήσεων της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που έγιναν παλιότερα στην ευρύτερη περιοχή, με απειλές εναντίον κατοίκων, ακόμη και μαθητών.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της αστυνομίας, που γνωρίζει πολύ καλά τη δράση των φασιστοειδών στο Νότιο Πήλιο, παρόλα αυτά κρατά ύποπτη «σιγήν ιχθύος» στις καταγγελίες που έχουν γίνει επανειλημμένα.

Εχει ιδιαίτερη αξία να τονιστεί ότι οι πρόσφατες προσπάθειες εκφοβισμού γίνονται ενάντια σε μέλη ενός Συλλόγου που έβαλε αρκετές ενστάσεις για την ανακατασκευή του λιμανιού στον Πλατανιά. Ανακατασκευή που επιμόνως απαιτούν στελέχη της Χρυσής Αυγής, θέση την οποία έχουν εκφράσει με τις γνωστές εθνικιστικές και φασιστικές κορώνες.

Αποτελεί άλλη μια τρανή απόδειξη ότι η ναζιστική οργάνωση, όπως επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από το ΚΚΕ, συνδέεται άμεσα με επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν λυμένα τα χέρια τους, χωρίς ενστάσεις και εμπόδια. Ότι είναι οι κολαούζοι και οι μπράβοι των επιχειρηματιών σε κάθε περιοχή και χώρο δουλειάς.

Καλούμε τοn λαό και τη νεολαία της περιοχής, τους λαϊκούς φορείς να απομονώσουν από παντού τα φασιστοειδή, σε κάθε χωριό και γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου