ΤΟΠΙΚΑ

Ενοχή δύο γιατρών για το θάνατο της 29χρονης επιτόκου στο Βόλο

ενοχή-δύο-γιατρών-για-το-θάνατο-της-29χρ-127292

Στην οδυνηρή διαδικασία να βιώσει για άλλη μια φορά στιγμές απερίγραπτου πόνου τέθηκε η οικογένεια της 29χρονης Τζωρτζίνας Παχή – Φασουράκη, η οποία έχασε τη ζωή της τον Ιανουάριο του 2007, λίγο μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού με καισαρική τομή σε ιδιωτική κλινική του Βόλου.

Σκηνές από το δράμα της απώλειας της Τζωρτζίνας αναβίωσαν, σε ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας, μετά από έφεση που είχαν ασκήσει οι τρεις καταδικασθέντες, σε πρώτο βαθμό, γιατροί.

Πρωτόδικα οι τρεις γιατροί ειδικότητας καρδιολόγου, γυναικολόγου και αναισθησιολόγου είχαν κριθεί ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με το δικαστήριο να επιβάλει στον πρώτο ποινή φυλάκισης 18 μηνών και 14 μηνών στους άλλους δύο.

Στο Εφετείο, η απόφαση τροποποιήθηκε. Μετά από τέσσερις ημέρες ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο έκρινε αθώο κατά πλειοψηφία τον καρδιολόγο και ενόχους κατά πλειοψηφία τον γυναικολόγο και τον αναισθησιολόγο. Στους δύο καταδικασθέντες τελεσίδικα γιατρούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών στον καθένα με αναστολή. Το σκεπτικό της απόφασης θα γίνει γνωστό με την καθαρογραφή.

Η οικογένεια της Τζωρτζίνας, μέσω του Βολιώτη δικηγόρου της Μιχάλη Χρόνη, δήλωσε ότι αισθάνεται ηθικά τουλάχιστον δικαιωμένη για το αποτέλεσμα της υπόθεσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου