ΤΟΠΙΚΑ

Εκατοντάδες μάσκες παράγονται και διανέμονται καθημερινά με πρωτοβουλία του βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου

εκατοντάδες-μάσκες-παράγονται-και-δι-126909

Συνεχίζει την πρωτοβουλία του ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, διανέμοντας καθημερινά μάσκες σε ιδρύματα και Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας.

Το κίνημα της μάσκας έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στον Βόλο. Πέντε μοδίστρες της πόλης εργάζονται πυρετωδώς και εθελοντικά, παράγοντας εκατοντάδες μάσκες καθημερινά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος προμηθεύτηκε τα κατάλληλα υφάσματα και όλα τα αναγκαία υλικά παραγωγής και συσκευασίας των μασκών πολλαπλής χρήσης.

Αρχικά στην προσπάθεια συμμετείχε μία μόνο μοδίστρα, η κ. Ιωάννα Κανατά, και μόλις γνωστοποιήθηκε η πρωτοβουλία έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή και άλλες μοδίστρες της Μαγνησίας.

Σήμερα, ο Χρήστος Μπουκώρος προσέφερε τις μάσκες στο προσωπικό και στους φιλοξενούμενους των ιδρυμάτων «Κιβωτός του Κόσμου» και Ορφανοτροφείου Βόλου, καθώς και στο προσωπικό των Κέντρων Υγείας Αλμυρού και Βελεστίνου.

Είχε προηγηθεί προ τριημέρου η προσφορά μασκών στα ιδρύματα «Άσπρες Πεταλούδες» και Γηροκομείο Βόλου, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα παραλάβουν τις μάσκες τους οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκιάθου, Σκοπέλου, το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, καθώς και το προσωπικό των δήμων Αλμυρού και Ζαγοράς.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί να λάβει μάσκες το προσωπικό υπηρεσιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο Σάββατο, ο Χρήστος Μπουκώρος προμήθευσε με τρόφιμα τα ιδρύματα «Κιβωτός του Κόσμου» και «Άσπρες Πεταλούδες», αφού εξαιτίας του περιορισμού των μετακινήσεων έχουν μειωθεί σημαντικά οι προσφορές στα συγκεκριμένα ιδρύματα που φιλοξενούν 80 περίπου παιδιά, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν ήδη τις πρώτες ελλείψεις.

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος ανέφερε ότι «η οργάνωση και ο εθελοντισμός αυτές τις δύσκολες ώρες συμβάλουν στην επιτυχή έκβαση της μάχης κατά του ύπουλου εχθρού», υπογραμμίζοντας ακόμη ότι «το κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που εκφράζεται αυτή την εποχή είναι από τις καλύτερες στιγμές της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου