ΤΟΠΙΚΑ

Διεκδικούν δικαστικά επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών

διεκδικούν-δικαστικά-επιστροφή-των-π-126480

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου προσφεύγουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, προκειμένου να διεκδικήσουν αναδρομικά τις περικοπές που υπέστησαν στους μισθούς τους από την 1η Αυγούστου 2012 μέχρι και σήμερα.

Διεκδικώντας επιπλέον επαναφορά των μισθών τους προ της εφαρμογής του ειδικού μισθολογίου και τα χρήματα που όλο αυτό το διάστημα περικόπηκαν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Μαγνησία, θα κινηθούν από κοινού με όλες τις Ενώσεις στην Ελλάδα στο επόμενο στάδιο, καταφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, η Eνωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κέντρων Υγείας Μαγνησίας ζητά να υποχρεωθεί η Διοίκηση να επιστρέψει αχρεωστήτως τα παρακρατηθέντα ποσά των αποδοχών των γιατρών και οι αποδοχές τους να επιστρέψουν στο ύψος που ήταν στις 20 Ιουλίου 2012, επικαλούμενη το παράδειγμα με τα Σώματα Ασφαλείας.

Τα ποσά που διεκδικούν ανάλογα με τη βαθμίδα των γιατρών (συντονιστές – διευθυντές- επιμελητές – γιατροί του ΕΣΥ) κυμαίνονται από 350-600 ευρώ το μήνα.

Η προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου θα γίνει περί τα τέλη Οκτωβρίου ενώ από το Συμβούλιο της Επικρατείας εκτιμάται ότι η επίμαχη απόφαση θα βγει σε οχτώ μήνες.

Επιπλέον, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Μαγνησίας είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το επίδομα βιβλιοθήκης που περικόπηκε μέσω υψηλής φορολόγησης.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών όπως είναι γνωστό, με εξώδικη δήλωσή της διαμαρτύρεται εντονότατα για τη μη συμμόρφωση στην απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε παράνομη τη φορολόγηση.

Οι γιατροί του ΕΣΥ εργάζονται υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό υποχρεώνονται να μην παίρνουν ρεπό και άδειες προκειμένου να βγει το πρόγραμμα του Νοσοκομείου Βόλου.

Στον ήδη πετσοκομμένο μισθό τους προστίθενται και οι περικοπές από τις εφημερίες που γίνονταν το τελευταίο διάστημα με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει κονδύλι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου