ΤΟΠΙΚΑ

40χρονος Βολιώτης στο σπίτι με τον νεκρό πατέρα του

40χρονος-βολιώτης-στο-σπίτι-με-τον-νεκρό-126395

Ο αιφνίδιος θάνατος ηλικιωμένου άνδρα στο σπίτι του σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου, αποκάλυψε οικογενειακό δράμα. Συγγενικό του πρόσωπο που τον αναζήτησε το μεσημέρι για να δει εάν είναι καλά, διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός δίπλα στο παιδί του.

Πρόκειται για έναν 79χρονο Βολιώτη, ο οποίος ζούσε με τον 40χρονο γιο του σε μία φτωχική καλύβα και λάμβανε τη βοήθεια κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Η οικογένεια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ζούσε με μία αναπηρική σύνταξη της τάξεως των 400 ευρώ, η οποία φυσικά δεν επαρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες.

Ο ηλικιωμένος, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας, αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του. Προβλήματα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει και ο γιος.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βορείου Πηλίου που ειδοποιήθηκαν για τον αιφνίδιο θάνατο και μετέβησαν στο σπίτι, έμειναν άφωνοι με τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα των εσωτερικών χώρων μαρτυρούσε συνθήκες απόλυτης ανέχειας. Δεν τηρούνταν οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πατώματα του σπιτιού υπήρχαν πεταμένα διάφορα αντικείμενα, ανάμεσα στα οποία και κονσέρβες, ενώ περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση όσοι αντίκρισαν την εικόνα, έλεγαν ότι ακόμη και τα παράθυρα στο φτωχικό σπίτι δεν είχαν καν τζάμια.

Ο ηλικιωμένος άνδρας τρεφόταν πρόχειρα, καθώς δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες παρείχαν κάθε βοήθεια, όπως φάρμακα κ.ά. Όμως, ο ηλικιωμένος δεν ήθελε να βγει από το σπίτι, γενικότερα δεν επέτρεπε πολλά-πολλά.

Ο αδερφός του πάντως τον επισκεπτόταν τακτικά. Το ίδιο έκανε και χθες το μεσημέρι.

«Πού είναι ο πατέρας σου;», φέρεται να ρώτησε από τον ανιψιό του και τότε εκείνος του απάντησε «πέθανε».

Τότε, ο αδερφός του θανόντος ρώτησε για περισσότερες λεπτομέρειες, και έμαθε ότι ο αδερφός του πρέπει να ήταν νεκρός από προχθές, καθώς όπως του είπε ο ανιψιός του, ο ηλικιωμένος δεν κουνιόταν, ενώ ο ίδιος παρέμενε δίπλα του…

Το Αστυνομικό Τμήμα απέρριψε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για τη διαπίστωση των ακριβών αιτιών θανάτου του 79χρονου.

Η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του ηλικιωμένου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου συνεχίζει τις έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη. Ο θάνατος του ηλικιωμένου χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως αιφνίδιος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου