ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους υπαλλήλους του 304 ΠΕΒ

ο-αλ-μεϊκόπουλος-για-επίδομα-ανθυγιει-126336

Το θέμα της περικοπής ή και κατάργησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των εργαζομένων στο 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (ΠΕΒ), παρά την αυξημένη επικινδυνότητα της εργασίας τους, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών. Την ερώτηση συνυπέγραψαν η βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου και άλλοι 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως σημειώνει ο Αλ. Μεϊκόπουλος, «οι εργαζόμενοι του στρατιωτικού εργοστασίου για την αξιοποίηση, συντήρηση, κατασκευή, διασκευή, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του συνόλου του αρματικού δυναμικού του στρατού ξηράς, έρχονται καθημερινά σε επαφή με υλικά, προϊόντα και παράγωγα κατεργασιών που είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία, καθώς πολλά από αυτά είναι επικίνδυνα και τοξικά, ενώ χειρίζονται βαριά και επικίνδυνα οχήματα και μηχανήματα». Πρόσθεσε, ακόμα, ότι μέσα στους χώρους του εργοστασίου δεν υπάρχουν σύγχρονα συστήματα απαγωγής καυσαερίων και εξαερισμού και φθορές σε σκεπές από αμίαντο αυξάνουν τον κίνδυνο για τους εργαζομένους.

«Παρά την προφανή επικινδυνότητα των συνθηκών εργασίας, η Διϋπουργική Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών για τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δείχνει να μην έλαβε καθόλου υπόψη, τις εκθέσεις επικινδυνότητας και τα αποτελέσματα μετρήσεων που διενεργήθηκαν από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, το Δημόκριτο και τους επιστημονικές φορείς, που είναι σε γνώση του ΓΕΣ και του ΥΠΕΘΑ», αναφέρει ο κ. Μεϊκόπουλος.

Οι βουλευτές ζήτησαν να ληφθούν υπόψη τα δεδομένα που αποδεικνύουν τις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες και να μην αποκλειστούν άδικα από το επίδομα οι εργαζόμενοι στο 304 ΠΕΒ, που ήταν ενταγμένοι στην Α’ Κατηγορία, αλλά και συμπεριληφθούν στη νέα ΚΥΑ νέες ειδικότητες που έχουν μείνει εκτός της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου