ΤΟΠΙΚΑ

Εν μέσω πανδημίας ζητούν καταμέτρηση ενσήμων

εν-μέσω-πανδημίας-ζητούν-καταμέτρηση-126108

Απίστευτα σκηνικά βιώνουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ με συμπολίτες, που δεν δέχονται να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά

Δεν δέχονται να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά και προσέρχονται διά ζώσης για να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα ή για να θεωρήσουν το βιβλιάριο και να πάρουν βεβαίωση παροχών. Αλλοι πάλι ζητούν να υποβάλουν αίτηση για καταμέτρηση ενσήμων εν μέσω πανδημίας και ας θέλουν χρόνια ακόμη μέχρι να κατοχυρώσουν δικαίωμα σύνταξης.

Τον μπελά τους έχουν βρει οι υπάλληλοι του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα (ΕΦΚΑ) στον Βόλο, με όσους αρνούνται να συμμορφωθούν με τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων και επιμένουν να θέλουν να εξυπηρετηθούν αυτοπροσώπως.

Δεν φτάνει που δεν τηρούν τα μέτρα, προσέρχονται στις διοικητικές υπηρεσίες χωρίς αυτοπροστασία. Ούτε μάσκα, ούτε γάντια, στο χαλαρό σαν να μη συμβαίνει τίποτα διαβαίνουν το κατώφλι των υπηρεσιών ζητώντας να εξυπηρετηθούν. Όχι για κάτι επείγον, αλλά για ζητήματα που θα μπορούσαν να διευθετηθούν είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ Βόλου αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν έναν από τους συναδέλφους τους. Επί καθημερινής βάσης έχει μεταφέρει ένα γραφείο στο ισόγειο του κτιρίου, δίπλα από την είσοδο για να εξυπηρετήσει επί τόπου όσους δεν έχουν την υπομονή να λήξει η καραντίνα για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

«Είναι σαφές ότι ηλεκτρονικά όποιος χρειάζεται ασφαλιστική ενημερότητα μπορεί να την πάρει ανά πάσα στιγμή. Όπως επίσης και βεβαίωση παροχών. Δεν χρειάζεται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο Μητρώο για να εξυπηρετηθεί. Δυστυχώς όμως ορισμένοι δεν εννοούν να το καταλάβουν και αυτό μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Πρέπει όλοι να προφυλαχτούμε όσο διαρκεί η πανδημία», σημείωνε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας του ΕΦΚΑ Βόλου, μεταφέροντας την ανησυχία του για όσους δεν έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Να σημειωθεί ότι από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και μόλις ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα περιορισμού, στον ΕΦΚΑ Βόλου, όπως και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, το προσωπικό απασχολείται εκ περιτροπής και με τηλεργασία. Δηλαδή όσοι βρίσκονται μία εβδομάδα αυτοπροσώπως στα γραφεία τους, τις άλλες δύο εβδομάδες εργάζονται από το σπίτι, ενώ επίσης υπάρχουν και οι μέρες αδείας ειδικού σκοπού που έχουν δοθεί στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου