ΤΟΠΙΚΑ

29χρονος Βολιώτης αποφυλακίστηκε και απείλησε την εν διαστάσει σύζυγο

29χρονος-βολιώτης-αποφυλακίστηκε-και-α-125890

Δεύτερη ευκαιρία έδωσε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 29χρονο Βολιώτη, που ενώ αποφυλακίστηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή μετά την έκτιση ποινής για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, ωστόσο άρχισε να στέλνει μηνύματα στην εν διαστάσει σύζυγό του, απειλώντας την ότι θα την ξεκοιλιάσει και ότι θα βγάλει και τα σωθικά της κορούλας τους!

Το Δικαστήριο εξήγησε στον κατηγορούμενο ότι για να δει το παιδί του θα πρέπει να καταθέσει αίτηση στα Δικαστήρια, και με δικαστική απόφαση να οριστεί η επικοινωνία που θα έχει με την κόρη του. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

«Την επόμενη φορά που θα ξαναρθείτε στο Δικαστήριο για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας θα εκτίσετε ποινή φυλάκισης πάνω από πέντε έτη, τέσσερα έτη από την προηγούμενη ποινή που είχατε, ένα έτος για τη σημερινή απόφαση του Αυτοφώρου συν τον χρόνο της νέας καταδικαστικής απόφασής που θα έχετε. Θα πάτε φυλακή για πολλά χρόνια οτιδήποτε και να κάνετε από εδώ και στο εξής. Αν ξαναδικαστείτε θα πάτε εκεί που πρέπει να πάτε. Το κλίμα στην Κασσαβέτεια δεν σας βοήθησε», προειδοποίησε ο Εισαγγελέας έδρας, κάνοντας την πρότασή του.

Ο 29χρονος υποσχέθηκε στο Δικαστήριο ότι δεν πρόκειται να απασχολήσει ξανά. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Δεν βγήκα από τη φυλακή για να ξαναμπώ. Ήδη έχω καταστραφεί. Παρόλα αυτά, ένας άνθρωπος προσφέρθηκε και μου έδωσε εργασία», είπε.

Ο 29χρονος έχει απασχολήσει πολλές φορές αστυνομικές και δικαστικές αρχές με υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Την Παρασκευή αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει εννέα μήνες από τη συνολική ποινή του. Είχε επιτεθεί και είχε τραυματίσει την εν διαστάσει σύζυγό του στο παρελθόν, ενώ εναντίον του εκκρεμούν και άλλες δίκες.

Στο Αυτόφωρο ήταν παρούσα η εν διαστάσει σύζυγός του, η οποία περιέγραψε στο Δικαστήριο τον εφιάλτη που βιώνει. Ο 29χρονος έχει προκαλέσει μεγάλο φόβο και τρόμο στη ζωή της. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην σύζυγός της πριν από μερικές μέρες επιτέθηκε σε φίλη της με μαχαίρι επειδή την πέρασε για την ίδια.

Ο δικηγόρος της πρόσθεσε ότι ο καταδικασθείς επιτέθηκε και στον ίδιο σε παλαιότερη δίκη. Ότι εισέβαλε και στο γραφείο του και χρειάστηκε η συνδρομή της Αστυνομίας προκειμένου η παθούσα να μπορέσει να φύγει.

Ωστόσο, ο καταδικασθείς αναγνώρισε ότι έστειλε ένα μόνο μήνυμα, και τόνισε με κάθε τρόπο ότι δεν εννοούσε αυτά που ανέφερε. «Θέλω να δω το παιδί μου», είπε. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυτοφώρου ισχυριζόταν ότι αυτό που γίνεται είναι αδικία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου