ΤΟΠΙΚΑ

Η πίτα κόπηκε… στον βυθό

η-πίτα-κόπηκε-στον-βυθό-125742

Εντυπωσιακή κατάδυση πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Βόλου, για την καθιερωμένη υποβρύχια κοπή πίτας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Κάτω Γατζέα. Τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου, που αναπτύσσουν περιβαλλοντικές δράσεις και παράλληλα είναι ένθερμοι φίλοι των καταδύσεων, απολαμβάνοντας το μοναδικό θέαμα που προσφέρει ο βυθός, συναντήθηκαν για την καθιερωμένη εορταστική κατάδυση που αποτυπώθηκε σε εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εντεκα μέλη του Συλλόγου βούτηξαν στη θάλασσα κρατώντας το πανό, και στη συνέχεια, μετά την κοπή πίτας, καταδύθηκαν σε βάθος άνω των 20 μέτρων, σε δύο ομάδες, αποτυπώνοντας φωτογραφικά τις εικόνες που αντίκρισαν στον βυθό.

«Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου ιδρύθηκε το 2010, με 13 μέλη στην αρχή, και σιγά – σιγά, φτάσαμε τα 70 μέλη, που προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή μας», όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος Νίκος Πιλάτος, ο οποίος επεσήμανε ότι η υποβρύχια κοπή πίτας πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Τα μέλη του συλλόγου είναι πιστοποιημένοι δύτες και συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές δράσεις και υποβρύχιους καθαρισμούς ακτών, δίνοντας το «παρών» στα διεθνή κελεύσματα ευαισθητοποίησης της HELMEPA και του Lets do it Greece, ενημερώνοντας παράλληλα τα σχολεία για τη σημασία προστασίας του περιβάλλοντος και της θάλασσας.

Η ευχή που διατυπώνουν ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου είναι «να έχουμε ασφαλείς καταδύσεις και καθαρές θάλασσες», υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος.

Η ιδέα δημιουργίας του συλλόγου προήλθε από φίλους αυτοδύτες, που τους ένωνε η αγάπη για την αυτόνομη κατάδυση και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Στόχοι του Συλλόγου όπως αναγράφονται και στο καταστατικό είναι: Η προώθηση της αυτόνομης κατάδυσης και η προάσπιση των συμφερόντων των ερασιτεχνών αυτοδυτών. Η συνεχής ενημέρωση των μελών του Συλλόγου πάνω σε θέματα της αυτόνομης κατάδυσης. Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ερασιτέχνες αυτοδύτες από τους παρόχους των αντίστοιχων υπηρεσιών, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, την ελληνική και τη διεθνή πρακτική.

Η προστασία των ελληνικών θαλασσών, των λιμνών, των ποταμών και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος, με σχετικές ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές, αλλά και η συνεργασία με την Πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις οικολογικές οργανώσεις και άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα, καθώς και με εκπαιδευτικά ιδρύματα κάθε βαθμίδας που δραστηριοποιούνται για τη προστασία του θαλασσίου και υποθαλάσσιου περιβάλλοντος. Επίσης η οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού και η ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων, σχετικών με την αυτόνομη κατάδυση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου