ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υποδοχή πρώτων πτήσεων εξωτερικού σε Σκιάθο και Νέα Αγχίαλο

υποδοχή-πρώτων-πτήσεων-εξωτερικού-σε-12573

Το Σάββατο 4 Ιουλίου η πρώτη πτήση της Transavia France στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα ανοίγει σήμερα ο κύκλος των πτήσεων εξωτερικού στα περιφερειακά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου και της Σκιάθου, με την πρώτη πτήση στο αντίστοιχο της Νέας Αγχιάλου να αναμένεται το ερχόμενο Σάββατο 4 Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή της πρώτης πτήσης στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με τον κύκλο να ανοίγει στις 10.05 σήμερα το πρωί με την αεροπορική εταιρεία Condor, που θα μεταφέρει περίπου 150 Γερμανούς τουρίστες από το Ντίσελντορφ. Μισή ώρα αργότερα αναμένεται η άφιξη των πρώτων Σέρβων στο νησί, με πτήση της Air Serbia και περίπου 120 επιβαίνοντες.

Λαμπρή υποδοχή ετοιμάζουν από κοινού δήμος Σκιάθου και Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, προκειμένου οι πρώτοι επισκέπτες να γίνουν αποδέκτες του τοπικού πνεύματος φιλοξενίας. Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ δειγματοληπτικούς ελέγχους θα πραγματοποιεί σε κάθε πτήση ιατρικό προσωπικό του στρατού.

Ειδικό έντυπο θα οφείλουν να συμπληρώνουν, στο μεταξύ, οι επιβάτες των πτήσεων που θα αναχωρούν για την Ελλάδα, πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορονοϊό. Το συγκεκριμένο έντυπο ενημέρωσης περιλαμβάνει στοιχεία ταυτότητας και πτήσης, λόγους ταξιδιού, καθώς και πιο προσωπικά στοιχεία, όπως τηλεφωνικούς αριθμούς και τόπο διαμονής, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

Το ερχόμενο Σάββατο 4 Ιουλίου στις 18.45 αναμένεται να προσγειωθεί η πρώτη πτήση της Transavia France με 145 Γάλλους επιβάτες στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, οι οποίοι θα κατευθυνθούν στο Club Mediterrane της Εύβοιας.

Οι πτήσεις της ίδιας αεροπορικής εταιρείας θα συνεχιστούν στις 11 και 18 Ιουλίου. Στις 25 Ιουλίου ενδέχεται να ξεκινήσουν οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας Condor και της Βρετανικής Easy Jet, με προγραμματισμένες πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Σε κάθε πτήση που θα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ από υγειονομικό προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε ισχύ, με την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου να επιτρέπονται μόνο σε επιβάτες και συνοδούς.

Ελπίδες επαγγελματιών

Το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού τονώνει τις ελπίδες όσων δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, με την τουριστική πράκτορα Θέκλα Καμμένου να υπογραμμίζει ότι «είναι σημαντικό ότι ξεκινούν οι πτήσεις. Σίγουρα είναι ένα βήμα προς την επιστροφή της κανονικότητας, αλλά περιμένουμε να δούμε αν αυτό θα αποτυπωθεί και σε κρατήσεις πελατών». Η ίδια εμφανίζεται επιφυλακτική, επισημαίνοντας ότι: «Εχουν διαφοροποιηθεί πολλά δεδομένα σε σχέση με την κανονικότητα όπως την ξέραμε. Είναι κάτι πολύ καινούργιο αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή και περιμένουμε κάθε μέρα όπως έρχεται. Σίγουρα είναι ένα βήμα επιστροφής σιγά – σιγά στη ζωή, αλλά το παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα. Ετοιμαζόμαστε να δούμε ποια θα είναι αυτή η νέα κανονικότητα».

Συγκρατημένος εμφανίζεται και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος σημείωσε ότι: «Είναι σαφές ότι με το ξεκίνημα των πτήσεων εξωτερικού αναπτερώνεται λίγο το ηθικό των επαγγελματιών του τουρισμού. Πιστεύουμε ότι θα αυξηθούν οι κρατήσεις και ομολογουμένως το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού δίνει στον επιχειρηματία κουράγιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις και θα μπορέσει κάτι να γίνει. Υπάρχει, ωστόσο, αβεβαιότητα στην Αγγλική αγορά, αλλά οι πτήσεις δίνουν την αίσθηση της μερικής κανονικότητας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου