ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερη – οικολογική μετακίνηση στο Βόλο

ελεύθερη-οικολογική-μετακίνηση-στο-125333

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ παρουσιάζουν την εργασία τους στο πλαίσιο της εκστρατείας Ecomobility – Freemobility

Για 13η συνεχόμενη χρονιά θα υλοποιηθεί και φέτος η εκστρατεία Ecomobility, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμετοχής ομάδων Γυμνασίων από όλη τη χώρα. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και φέτος για δεύτερη χρονιά η εκστρατεία Freemobility με τη συμμετοχή ομάδων μαθητών από Ειδικά Σχολεία. Ολες οι ομάδες θα καταθέσουν προτάσεις για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση για τις πόλεις τους, κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, οι οποίες θα διοργανωθούν σε 35 πόλεις μας.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 18.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στην Πλ. Ρήγα Φεραίου, η ομάδα των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου θα παρουσιάσει την εργασία και τις προτάσεις της για τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη. Η είσοδος και παρακολούθηση της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Σκοπός της εκστρατείας είναι μέσα από τις εργασίες και προτάσεις των ομάδων των μαθητών, να τονιστούν τα προβλήματα μετακίνησης, τα εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες, οι ελλείψεις στη συγκοινωνιακή δομή καθώς και οι παρατυπίες, που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινή κυκλοφορία στην πόλη. Μέσα από το πρόγραμμα καλλιεργείται η ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της λειτουργίας των πόλεων και η απαίτηση για αλλαγή συμπεριφορών και συνθηκών μετακίνησης, με προσανατολισμό στην κατάθεση και εφαρμογή λύσεων στα προβλήματα των πόλεων. Βασικός σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την παράνομη κατάληψη χώρων μετακίνησης πεζών και τον εμποδισμό στην ελευθερία πρόσβασης. Παράλληλα, μέσα από την εκστρατεία καλλιεργείται η αυτενέργεια με προσανατολισμό μετά τον εντοπισμό προβλημάτων, την αξιολόγηση και τις προτάσεις.

Η ομάδα των μαθητών συντονίστηκε από τις καθηγήτριες Βασιλοπούλου Θεοδώρα – Ευαγγελία, Χονδροδίνη Μαρία, Φλωρούς Λήδα,και Σκρίμπα Ελευθερία, ενώ αποτελείται από τους μαθητές Αλεξανδράκη Ευαγγελία, Γουλιούμη Ανδρέα, Ρήγα Χρήστο, Μαλιάκη Παναγιώτη, Μαντζαφλάρα Βασίλη, Μήτραινα Παρασκευή, Μιμίκου Φωτεινή, Μπούρα Παναγιώτη. Η Εκστρατεία ECOMOBILITY διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Εθελοντικό Οργανισμό ECOCITY και στο Βόλο με την συνδιοργάνωση του δήμου Βόλου. Είναι υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας, Περιβάλλοντος, Οικονομίας και Υποδομών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου