ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει το 40ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

ανοίγει-το-40ο-φεστιβάλ-της-κνε-125243

Στο Βόλο 12-13 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου με κεντρική πολιτική ομιλία του Γ. Μαρίνου

Τις πύλες του θα ανοίξει σε λίγες ημέρες το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Βόλο που θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου. Το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».

Με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ μέλη της ΚΝΕ Βόλου παραχώρησαν χθες το πρωί συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν στις εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν

. Μάλιστα όπως τονίστηκε, η κεντρική πολιτική ομιλία του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου από το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Γιώργο Μαρίνο.

Στη 40χρονη πορεία του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου η γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Μαγνησίας της ΚΝΕ Κωνσταντίνα Ρηγάκη, επισημαίνοντας ότι έχει βάλει τη σφραγίδα του και στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Η γραμματέας της ΚΝΕ ανέφερε επίσης ότι «κάθε χρόνο το αγκαλιάζει ο λαός και η νεολαία της πόλης, κατοχυρώνοντάς το στη συνείδηση και στην πράξη ως το μεγαλύτερο πολιτικό – πολιτιστικό νεολαιίστικο γεγονός και αναδεικνύοντάς το σε θεσμό με βαθιές ρίζες και κύρος που αναβαθμίζεται και ανανεώνεται «κοιτώντας» στο μέλλον».

Από την πλευρά της το στέλεχος της τομεακής οργάνωσης ΑΕΙ Ειρήνη Κουκνά, υπογράμμισε ότι φέτος το Φεστιβάλ πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά από τη δημοσίευση των θέσεων για το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ με σύνθημα: «ΚΝΕ πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ, μαχητικά στο δρόμο για το σοσιαλιστικό αύριο χωρίς κρίσεις, πολέμους και εκμετάλλευση».

Τέλος ο μαθητής και μέλος της ΚΝΕ Λευτέρης Στεργίου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι μέσα στο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε γειτονιές του Βόλου (Ν. Ιωνία, Ν. Δημητριάδα, Κάραγατς, Χρυσοχοϊΐδη, Αγία Τριάδα) καθώς και σε χωριά του Πηλίου και στον Αλμυρό με θεατρικές παραστάσεις, μουσικά αφιερώματα, λαϊκό γλέντι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η έναρξη των εκδηλώσεων την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου θα γίνει στις 20:00 το βράδυ στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου και θα ακολουθήσει η κεντρική πολιτική ομιλία του Γιώργου Μαρίνου και συναυλία με τους «Old Friends». Το Σάββατο οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν επίσης στις 20:00 μεταξύ των οποίων θα πραγματοποιηθεί και συναυλία με τους «Koza Mostra».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου