ΤΟΠΙΚΑ

Κοινωνική αναγκαιότητα πλέον η αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας

κοινωνική-αναγκαιότητα-πλέον-η-αντιμ-124744

Οπως τονίστηκε σε Διεπιστημονικό Webinar

Στο 2ο Διεπιστημονικό Webinar με θέμα «Ρατσιστική Βία», που διοργανώθηκε από την ΑΜΚΕ Προμηθέας με τη συμμετοχή ειδικών και επιστημόνων, συμμετείχε διαδικτυακά η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Στον χαιρετισμό της η αντιπεριφερειάρχης, αφού εξήρε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στο μείζον και επίκαιρο κοινωνικό πρόβλημα του ρατσισμού και της ρατσιστικής βίας και την αναγκαιότητα ριζικής καταπολέμησης και εξάλειψης του φαινομένου. Παράλληλα αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την ισότιμη ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και τη στήριξη της απασχόλησης.

Καταλήγοντας η ίδια τόνισε: «Πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της ρατσιστικής βίας και είμαι πεπεισμένη ότι αν όλοι επιτελέσουμε κατ’ ελάχιστον το έργο μας στο πεδίο αυτό και αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, τότε θα μπορέσει επιτέλους η κοινωνία μας να απαλλαγεί από τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας οριστικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου