ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζει τα αιτήματα των καθαριστριών το ΕΚΒ

στηρίζει-τα-αιτήματα-των-καθαριστριώ-124685

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, με ανακοίνωσή της, στηρίζει την 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στην καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων (ΟΙΥΕ) την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, για την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους.

Το ΕΚΒ καλεί την Κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα των καθαριστριών, δίνοντας τέλος- όπως λέει- στο εργασιακό καθεστώς ανασφάλειας, και να ικανοποιήσει το αυτονόητο αίτημά τους για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο, το πρόβλημα υγιεινής και καθαριότητας στα σχολεία είναι ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό και αφορά όλους, κράτος, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό και στηρίζεται το αίτημα για μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που προβάλουν οι καθαρίστριες ως κυρίαρχο. Επίσης ζητείται η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς επίσης αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου