ΤΟΠΙΚΑ

«Καταστρέφονται τα σπίτια μας» ~ Καταγγέλουν κάτοικοι σε Εισαγγελία και Συνήγορο Καταναλωτή

καταστρέφονται-τα-σπίτια-μας-καταγ-124545

Διαμαρτύρονται για «μόνιμη από το 2005 διαρροή σε αγωγό ύδρευσης» στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων

«Καταστρέφονται τα σπίτια μας από την υγρασία» η κραυγή αγωνίας κατοίκων της συνοικίας των Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για «μόνιμη από το 2005 διαρροή νερού σε αγωγό ύδρευσης». Κάτοικοι της οδού Βρεσθένους Θεοδωρίτου συγκέντρωσαν 16 υπογραφές και διαμαρτύρονται προς τον Δήμο Βόλου και τη ΔΕΥΑΜΒ, ενώ κοινοποιούν την επιστολή τους σε Εισαγγελία Βόλου και Συνήγορο του Καταναλωτή.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, από το 2005 υπάρχει διαρροή νερού από τον αγωγό ύδρευσης. Από την υγρασία που έχει δημιουργηθεί, περίοικοι υποστηρίζουν ότι προκαλείται καθίζηση του εδάφους και μαζί των σπιτιών τους που έχουν εμφανίσει ρωγμές στην τοιχοποιία.

«Η κακή κατασκευή του αγωγού της ύδρευσης στην οδό Βρεσθένους Θεοδωρίτου, σε όλο της το μήκος, στην περιοχή των Αγ. Ανάργυρων Βόλου που έγινε το 2005, τα στοιχεία τα ακριβή τα έχει η υπηρεσία σας, προκαλεί αξεπέραστα προβλήματα στις κατοικίες μας από διάβρωση του εδάφους.

Η παραπάνω διαπίστωση αποδεικνύεται και από την καταγραφή των ζημίων στην υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά και από τις εκατοντάδες και επαναλαμβανόμενες κλήσεις των κατοίκων στην υπηρεσία βλαβών. Η καταστροφή των κατοικιών μας, πέρα από τη συνεχή υγρασία, συντελείται με την ορατή καθίζηση των κατασκευών λόγω της πολυετούς διαρροής του νερού. Οι κάτοικοι αντιλαμβάνονται την διαρροή και τηλεφωνούν στην υπηρεσία σας όταν το νερό γίνει ορατό πάνω από την επιφάνεια του δρόμου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή των κατοίκων.

Οι ίδιοι επικαλούνται αυτοψία μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας υποστηρίζοντας ότι «γνωμοδότησε ότι το φαινόμενο της καθίζησης συνδέεται με τη διαρροή του κεντρικού αγωγού της ύδρευσης στην συγκεκριμένη οδό και ζητήθηκε η λήψη μέτρων».

Σύμφωνα με τους κατοίκους, συνεργεία που σπεύδουν στην περιοχή για επιδιόρθωση των βλαβών, προχωρούν σε «μπαλώματα», ενώ θα έπρεπε να είχε αλλάξει ολόκληρος ο αγωγός.

Εντός Μαρτίου η αντικατάσταση του αγωγού

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, στη συγκεκριμένη οδό έχει προγραμματιστεί αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης, με νέο, σύγχρονο, εντός του Μαρτίου.

Όπως έγινε γνωστό, όντως την τελευταία διετία έχουν καταγραφεί περίπου 3 ή 4 βλάβες και όταν διαπιστώνεται επανάληψη βλαβών σε συγκεκριμένο αγωγό, τότε μπαίνει σε πρόγραμμα αντικατάστασης του αγωγού.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου