ΤΟΠΙΚΑ

Ψητό στον φούρνο για τους Βολιώτες

ψητό-στον-φούρνο-για-τους-βολιώτες-124003

Μείωση σε ποσοστό 50% αναμένεται στη φετινή πασχαλινή κίνηση στα κρεοπωλεία

Εκδηλη ανησυχία επικρατεί στους κρεοπώλες της περιοχής λόγω της μειωμένης κίνησης που αναμένεται να σημειωθεί ενόψει Πάσχα, εξαιτίας της πανδημίας. Η μείωση αναμένεται να αγγίξει το 50% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω των περιοριστικών μέτρων και την παραμονή των καταναλωτών στο σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι καταναλωτές, που μέχρι πέρυσι τηρούσαν το έθιμο του οβελία στη σούβλα, φέτος θα περιοριστούν στο σπίτι λόγω της πανδημίας, αγοράζοντας μικρότερες ποσότητες αμνοεριφίων για το πασχαλινό τραπέζι. Τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί ενισχύουν όπως είναι αναμενόμενο την ανησυχία των κρεοπωλών, που υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τις αντίστοιχες περιόδους πριν την πανδημία.

«Ο κόσμος θα προμηθευτεί φέτος περιορισμένη ποσότητα αρνιού, τρία περίπου κιλά κατά μέσο όρο, για το πασχαλινό τραπέζι, λόγω ειδικών συνθηκών. Είναι προφανές ότι θα είναι μειωμένοι και οι τζίροι των κρεοπωλείων, που μέχρι πέρυσι πωλούσαν ολόκληρα αρνιά και κατσίκια. Κατά συνέπεια, οι προμήθειες που θα γίνουν από τους συναδέλφους θα είναι περιορισμένες και ανάλογα με τις παραγγελίες που έχει ο καθένας», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των κρεοπωλών Αντώνης Κανελλόπουλος.

Οι τιμές στα αρνιά και τα κατσίκια αναμένεται να είναι επίσης μειωμένες σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενώ, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος των κρεοπωλών, θα διαμορφωθούν τη Μεγάλη Δευτέρα.

Παρά το γεγονός ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, με τους καταναλωτές να ψήνουν τον παραδοσιακό οβελία στον φούρνο, αντί για τη σούβλα, εντούτοις συνεχίζονται οι παραγγελίες στα τοπικά κρεοπωλεία, με το ενδιαφέρον για το παραδοσιακό κοκορέτσι να είναι επίσης έκδηλο. «Εκτιμούμε ότι θα σημειώσει άνοδο η ζήτηση στο κοκορετσάκι φούρνου, που παρασκευάζουμε σχεδόν όλα τα παραδοσιακά κρεοπωλεία και το δίνουμε στον πελάτη να το ψήσει στον φούρνο» είπε.

Στο μεταξύ, η κίνηση στα κρεοπωλεία σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο την πρώτη εβδομάδα της κρίσης, διότι οι καταναλωτές έσπευσαν να προμηθευτούν ποσότητες κρέατος για κάθε ενδεχόμενο, γεμίζοντας με ικανά αποθέματα το ψυγείο και την κατάψυξη, με το επόμενο διάστημα να επανέρχεται στα συνήθη δεδομένα.

Εν αναμονή της Μεγάλης Εβδομάδας, ο πρόεδρος των κρεοπωλών προτρέπει τους καταναλωτές να προτιμήσουν τα κρεοπωλεία της γειτονιάς, που διατηρούν πάντα σε υψηλά επίπεδα την ποιότητα των αγαθών και την εξυπηρέτηση στον πελάτη, εκφράζοντας, παράλληλα, την ευχή να λήξει σύντομα η περιπέτεια που βιώνουν οι πάντες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου