ΤΟΠΙΚΑ

Εργατικό Κέντρο Βόλου: Ολισθαίνει επικίνδυνα στον αυταρχισμό η Κυβέρνηση

εργατικό-κέντρο-βόλου-ολισθαίνει-επι-12391

«Ολισθαίνει επικίνδυνα στον αυταρχισμό η Κυβέρνηση», επισημαίνεται μεταξύ άλλων από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που αφορά στις διαδηλώσεις.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της Διοίκησης αναφέρονται τα εξής:

«Δυστυχώς, η λαϊκή θυμοσοφία ότι «του κοράκου τα παιδιά όσο πάνε και μαυρίζουν..» επιβεβαιώνεται: Μέτρα και μεθόδους περιστολής των εργατικών και λαϊκών ελευθεριών, που θυμίζουν άλλες, μαύρες στιγμές, της πολιτικής ιστορίας της Χώρας, υιοθετεί η Κυβέρνηση, καταθέτοντας, παρά τις γενικευμένες αντιδράσεις, το νομοσχέδιο έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Είναι προφανές ότι δεν την έπιασε ο πόνος την κυβέρνηση για την τήρηση «κανόνων ευταξίας» στις μαζικές αντιδράσεις, που ακριβώς ο στόχος τους είναι να εκφραστεί δυναμικά η εργατική και λαϊκή δυσφορία σε τέτοια και αντίστοιχα μέτρα, που δένουν χειροπόδαρα εκείνους που αντιστέκονται. Πρόκειται ξεκάθαρα για άλλη μία θεσμική ολίσθηση της κυβέρνησης, η οποία έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων ισοπεδωτικών μέτρων, με πρόσχημα τον covid 19, των ψηφισθέντων νόμων για την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δή του δημοκρατικού «όπλου» της απεργίας και τόσων άλλων αντεργατικών νομοθετικών «δώρων» στους βιομήχανους και το μεγάλο κεφάλαιο.

Το ΕΚΒ καλεί τους τοπικούς κυβερνητικούς εκπροσώπους να αποστούν, πρώτοι αυτοί, από τους επικίνδυνους δρόμους που επιλέγει να βαδίσει η Εξουσία, με την ίδια ζέση, που το έκαναν και όταν, από τη θέση της αντιπολίτευσης, συμμετείχαν (ενθουσιωδώς μάλιστα) σε τέτοιες ακριβώς μεγάλες πορείες και διαδηλώσεις εργατικής και λαϊκής οργής.

Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται, δεν εκφοβίζονται και δεν πρόκειται να σκύψουν ποτέ το κεφάλι. Τα πάσης φύσεως σχέδια καταστολής της ελεύθερης έκφρασης διαμαρτυρίας, το παραπέμπον σε εποχές χούντας «νόμος και τάξη» στην πράξη δεν θα περάσουν. Εμείς, το Συνδικαλιστικό Κίνημα, και σύμπασα η δημοκρατική Κοινωνία, εδώ θα ’μαστε…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου