ΤΟΠΙΚΑ

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τις παιδικές χαρές

χρηματοδοτικό-πρόγραμμα-για-τις-παιδ-123466

Προκειμένου να πιστοποιηθούν ζητούν οι δήμοι της Θεσσαλίας από τον υπουργό Εσωτερικών Χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, ζητούν οι δήμοι της Θεσσαλίας, μέσω επιστολής που αποστέλλει η Περιφερειακή Ενωση στον υπου ργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου συζητήθηκε το θέμα των παιδικών χαρών και οι διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να γίνει η πιστοποίηση όπως προβλέπεται από Υπουργική Απόφαση.

«Ολοι οι δήμοι της Περιφέρειας της Θεσσαλίας είναι πλήρως ενημερωμένοι και έχουν προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες για να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα των παιδικών χαρών, να τα αξιολογήσουν και να τα κοστολογήσουν. Οι περισσότεροι δήμοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήδη έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες με φορείς αρμόδιους για την πιστοποίηση.

Ωστόσο, οι καλλικρατικοί δήμοι σε πολλές περιπτώσεις απαρτίζονται από πολλές Δημοτικές Κοινότητες και κατά συνέπεια διαθέτουν πολλές παιδικές χαρές. Το μεγάλο και αξεπέραστο πρόβλημα είναι ότι οι Δήμοι δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα κονδύλια που απαιτούνται για την πλήρη αποκατάσταση των παιδικών χαρών», αναφέρεται στην επιστολή της ΠΕΔ, που ζητά να θεσπιστεί ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης προς τους δήμους της χώρας στα πρότυπα της χρηματοδότησης για τους «αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων» και να προβλεφθεί μία αύξηση στο ποσοστό που αντιστοιχεί στα διαθέσιμα του «Πράσινου Ταμείου» ώστε οι δήμοι να χρησιμοποιήσουν το επιπλέον ποσό για την αποκατάσταση των παιδικών χαρών και την τελική πιστοποίησή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου