ΤΟΠΙΚΑ

Να απομακρύνει άμεσα τον κ. Ζαχαρόπουλο

να-απομακρύνει-άμεσα-τον-κ-ζαχαρόπουλ-12303

Καλεί το Υπουργείο Υγείας η δημοτική παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας»

Με αφορμή τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στο Νοσοκομείο Βόλου η δημοτική παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας», με ανακοίνωσή της, καλεί το Υπουργείο Υγείας να απομακρύνει άμεσα το Διοικητή του Ιδρύματος κ. Αρ. Ζαχαρόπουλο, ενώ ζητά και από το Δήμαρχο να σταματήσει τη σιωπή του για το θέμα.

Ειδικότερα η ανακοίνωση των Δρόμων Συνεργασίας έχει ως εξής :

«Το Νοσοκομείο του Βόλου, είναι κομμάτι της ιστορίας της πόλης και κομμάτι της ζωή μας, δεμένο με χαρές και λύπες, δεμένο με την ελπίδα ανακούφισης από τον πόνο και τη θεραπεία από την αρρώστια. Ως πολίτες του Βόλου έχουμε δικαίωμα και χρέος να υπερασπιζόμαστε το Νοσοκομείο μας, να διεκδικούμε καλύτερη υγεία.

Τα τελευταία χρόνια είναι προφανής η υποβάθμιση της υγείας γενικά στη χώρα και ειδικότερα στην πόλη μας. Στα χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου, που έφεραν οι πολιτικές υγείας του δικομματισμού, άστοχες αποφάσεις, εργολάβοι κλπ, προστέθηκαν οι καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων. Στην παράδοση διορισμού διοικητών από αποτυχημένους πολιτευτές κυβερνώντων κομμάτων και γενικώς «ημετέρων», προστέθηκε ο ορισμός του κ. Ζαχαρόπουλου. Θα ήταν κωμικό ένας «μάνατζερ» να τρέχει στους διαδρόμους ψάχνοντας μήπως κάποιος ασθενής δεν δώσει τα 5 ευρώ για να εξετασθεί, αν δεν ήταν μέρος μιας τραγικής διοίκησης που κινδυνεύει να γίνει μνημονιακότερη του μνημονίου. Θα ήταν απλώς γελοίο ο διοικητής να προσπαθεί να συκοφαντήσει και να χειροδικεί σε γιατρούς, αν δεν ήθελε να ξαναπαραστήσει το διοικητή, μόλις πέρασε η προθεσμία του αυτοφώρου, που κρύβονταν σαν «ψευτοπαλικαράς». Κάθε λεπτό τέτοιας διοίκησης δεν έχει αποτέλεσμα μόνο τη δυσφήμηση του Νοσοκομείου και της πόλης μας, αλλά εγκυμονεί κινδύνους στην υγεία των ασθενών.

Καλούμε τον κ Δήμαρχο να πάψει την περίεργη σιωπή του για το θέμα. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να απομακρύνει άμεσα τον «υμέτερο», αλλιώς ανοίγει θέμα παραίτησης όχι μόνο «διοικητών», αλλά και «υπουργών».

Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στο προσωπικό του νοσοκομείου και στους γιατρούς της πόλης που έμπρακτα δικαιώνουν την αποστολή τους και το λειτούργημα τους. Ο Βόλος δεν είναι μόνο η πόλη που το νοσοκομείο της διοίκησε και συνεχίζει να διοικεί ο κ. Ζαχαρόπουλος… Είναι ταυτόχρονα η πόλη που λειτουργεί ένα υπόδειγμα κοινωνικού ιατρείου, μια κοινωνία αξιοπρέπειας, αντίστασης και αλληλεγγύης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου