ΤΟΠΙΚΑ

Tην τράπεζα αίματος του Αχιλλοπούλειου ενίσχυσαν οι σοροπτιμίστριες Βόλου

tην-τράπεζα-αίματος-του-αχιλλοπούλειο-122697

Προσέφεραν ακόμη είδη ατομικής υγιεινής στο Γηροκομείο

Αμεσα ανταποκρίθηκαν στις διαρκείς εκκλήσεις για ενίσχυση των τραπεζών αίματος των Νοσοκομείων, εν μέσω πανδημίας, οι σοροπτιμίστριες του Ομίλου Βόλου «Θέτις».

Με συλλογική δράση ο Ομιλος κατάφερε, σε πρώτη φάση, με αιμοδοσία μελών και φίλων του να δώσει προχθές επτά μονάδες αίματος στην τράπεζα αίματος του Νοσοκομείου Βόλου για να διατεθούν όπου χρειαστεί.

Μετά την απόφαση του Δ.Σ., η κινητοποίηση των μελών ήταν μεγάλη. Η Ελένη, η Αγγελική με τις κόρες της Ευαγγελία και Ματθίλδη, η Ασημίνα, η Αννα, η Νένα και η Φωτεινή αναζήτησαν και βρήκαν αιμοδότες.

Οι σοροπτιμίστριες του Ομίλου «Θέτις» δεν έμειναν, όμως, σε αυτό. Επέδειξαν για ακόμη μια φορά τα γρήγορα κοινωνικά αντανακλαστικά που διαθέτουν. Στο κάλεσμα των δύσκολων καιρών της πανδημίας την περασμένη Τετάρτη επισκέφτηκαν το Γηροκομείο Βόλου.

Αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει στην κοινωνία του Βόλου και θέλοντας να στηρίξει τους 120 ηλικιωμένους (80 γυναίκες, 40 άνδρες), το νοσηλευτικό προσωπικό και τις άλλες εργαζόμενες στο ίδρυμα, προσέτρεξε και εκεί. Τα μέλη της Ασπα και Ντόρα προμηθεύτηκαν και έδωσαν, για λογαριασμό του Ομίλου, γάντια μιας χρήσεως, επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες, αντισηπτικά και αφρόλουτρα για την κάλυψη μέρους των αυξημένων αναγκών του και προσέφεραν κουλουράκια και βουτήματα για το πρωινό. Λαμβανομένης υπόψη της ηλικίας των ανθρώπων αυτών, πιστές στο κάλεσμα «Μένουμε στο σπίτι», η εκπροσώπηση του Ομίλου «Θέτις» ήταν η ελάχιστη δυνατή και η παραμονή στον χώρο ολιγόλεπτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου