ΤΟΠΙΚΑ

Στην παιδιατρική covid στη Λάρισα 8χρονος ~ Επιβάρυνση εκ νέου στα αστικά λύματα

στην-παιδιατρική-covid-στη-λάρισα-8χρονος-ε-122614

Διακομίστηκε από τον Βόλο σε καλή κατάσταση στην ειδική μονάδα για ανήλικα παιδιά – «Καμπανάκι» πισωγυρίσματος η αύξηση κατά 40% στο ιικό φορτίο – Βήμα προς βήμα η αποκλιμάκωση επιμένουν οι γιατροί

Στην παιδιατρική covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται από προχθές 8χρονο παιδί από τον Βόλο. Το παιδί νοσεί από κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε δύσπνοια. Οι γονείς το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου αρχικά, οι γιατροί όμως έκριναν ότι εξαιτίας της ηλικίας του είναι προτιμότερο να μεταφερθεί για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου λειτουργεί ειδικό τμήμα στην παιδιατρική κλινική για τη νοσηλεία παιδιών που νοσούν από κορονοϊό και χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Αύξηση «καμπανάκι» στο ιικό φορτίο

Δικαιώνονται οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, που επισημαίνουν ότι βήμα – βήμα θα έρθει η αποκλιμάκωση της πανδημίας. Τα τελευταία στοιχεία των μετρήσεων για το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στον Βόλο δείχνουν ότι η πανδημία παραμένει «ζωντανή» και ότι η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα διατηρείται ακόμη σε υψηλά επίπεδα.

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση κατά 40%. Πιο συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή 21-27/2/22, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στον Βόλο παρουσίασε αύξηση (+40%) σε σχέση με την εβδομάδα 14-20/2/22.

Το ποσοστό θεωρείται υψηλό και σε συνδυασμό με τα κρούσματα που καθημερινά κινούνται σε τριψήφια νούμερα, δικαιολογεί την ανησυχία των υγειονομικών αρχών.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι τα μέτρα χαλάρωσης και η επιστροφή στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνουν σταδιακά. Τρέμουν στη σκέψη της επανάληψης του πρόσφατου σκηνικού, οπότε ο έντονος κοινωνικός συγχρωτισμός προκάλεσε συρροή πολλών κρουσμάτων.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό», επισημαίνουν, ειδικά τώρα που γίνεται μία προσπάθεια επιστροφής στην πλήρη κανονικότητα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 265 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα έξι στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Επιπρόσθετα καταγράφηκαν 109 κρούσματα στα rapid tests που διενήργησαν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Μαγνησία, σε άτομα από 16 έως 38 χρόνων.

Μία κλινική πλέον για covid

Στο πλαίσιο της επιστροφής στην κανονικότητα, με δεδομένο ότι οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό έχουν μειωθεί κάτω από 30, στο νοσοκομείο από σήμερα θα είναι «ανοιχτά» συνολικά 40 κρεβάτια για covid ασθενείς. Τα 35 στην παλιά Παθολογική Κλινική και τα υπόλοιπα 5 σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Χθες νοσηλευόταν συνολικά 20 ασθενείς σε απλές κλίνες covid, ενώ δύο διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Από Τετάρτη 9 Μαρτίου το Novavax

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου ανακοινώθηκε ότι από την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, θα γίνονται οι εμβολιασμοί στο εμβολιαστικό κέντρο με το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου θα υπάρχει μία γραμμή εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ η ημερήσια δυναμικότητα θα είναι έως και 80 εμβολιασμοί την ημέρα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου