ΤΟΠΙΚΑ

Αστήρικτη η αίτηση κρατούμενου για μείωση κάθειρξης

αστήρικτη-η-αίτηση-κρατούμενου-για-με-122506

Αποφάνθηκε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Απέρριψε την αίτηση φυλακισμένου των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας για επαναπροσδιορισμό της κάθειρξης βάσει των ευνοϊκότερων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο φυλακισμένος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 24 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της αρπαγής από κοινού. Η απόφαση καταδίκης εκδόθηκε το 2017, ενώ το αδίκημα διαπράχτηκε το 2010. Ο καταδικασθείς φυλακίστηκε αρχικώς στις φυλακές Σερρών και στη συνέχεια στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.

Ο κρατούμενος άσκησε αντιρρήσεις με δεδομένο ότι η κάθειρξη που του είχε επιβληθεί είναι πέραν των 20 ετών που είναι η ανώτερη σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Η αίτησή του συζητήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου ο φυλακισμένος δεν παραβρέθηκε για να διατυπώσει τους ισχυρισμούς του ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο για να τον υπερασπιστεί.

Ο εισαγγελέας έδρας απέρριψε τις αντιρρήσεις του με το σκεπτικό ότι η απόφαση καταδίκης που του είχε επιβληθεί είχε καταστεί τελεσίδικη ήδη από τον Ιούλιο του 2019. «Η υπό κρίση αίτηση είναι νομικά αστήρικτη», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας εισηγούμενος απόρριψη της αιτήσεώς του. Η πρόταση του εισαγγελέα έγινε αποδεκτή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου