ΤΟΠΙΚΑ

2.280 έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου

2-280-έλεγχοι-από-τη-δημοτική-αστυνομία-βό-122432

«Κρυφτό» στους υπαίθριους χώρους άθλησης – Καθημερινά μπαίνουν απαγορευτικές κορδέλες και την ίδια ώρα τις βγάζουν οι πολίτες

Εκατοντάδες ελέγχους σε οδηγούς οχημάτων και πεζούς διενεργούν καθημερινά από την έναρξη της ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου. Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έως και προχθές έχουν γίνει συνολικά 2.280 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί 23 πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, εντεταλμένο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη, τα πρόστιμα αφορούν στην κυκλοφορία πολιτών χωρίς αστυνομική ταυτότητα ή χωρίς την απαραίτητη δήλωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, η πλειοψηφία όμως έχει να κάνει με άθληση σε υπαίθρια αθλητικά κέντρα.

Οπως είναι γνωστό, οι αθλητικοί χώροι στον Δήμο Βόλου, ακόμη και οι ανοιχτοί «έκλεισαν» με απόφαση δημάρχου, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη μείωση της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού. Οι αθλητικοί χώροι έχουν περιφραχτεί με απαγορευτικές κορδέλες, ωστόσο δεν γίνονται σεβαστές από τους δημότες.

«Καθημερινά βάζουμε κορδέλες και καθημερινά δημότες τις βγάζουν και μπαίνουν στους χώρους για να αθληθούν», αναφέρει ο κ. Γκογκινούδης.

Συνολικά 18 πρόστιμα έχουν επιβληθεί για άθληση σε χώρους που δεν προβλέπεται, στο Ασυλο, στο Κάραγατς και στον Μαγνησιακό από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου.

Καθημερινά στους δρόμους της πόλης βρίσκονται 12 δημοτικοί αστυνομικοί, που προβαίνουν σε ελέγχους. Σε γενικές γραμμές οι δημότες δείχνουν να ανταποκρίνονται στους ελέγχους, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι που δε σταματούν καν, στο νόημα των δημοτικών αστυνομικών και στη συνέχεια γίνεται αναζήτηση των στοιχείων τους μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κάγκελα στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου

Από προχθές το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου περιφράχτηκε με κάγκελα, χρώματος κόκκινου.

Πρόκειται για τα κάγκελα που παρήγγειλε ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο της απόφασης για το κλείσιμο της παραλίας από την περασμένη Δευτέρα και καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας.

«Τα κάγκελα θα μείνουν στη δημοτική αστυνομία μετά το πέρας της ισχύος των μέτρων», σημείωσε ο κ. Γκογκινούδης.

Κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας κάνει περιπολίες πάνω από την παραλιακή ζώνη ελέγχοντας τις εισόδους- εξόδους αλλά και φροντίζοντας να μην γίνουν καταστροφές στα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί.

Απευθυνόμενος προς τους πολίτες ο κ. Γκογκινούδης ζήτησε να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Λίγη υπομονή χρειάζεται ακόμη. Φθάνουμε προς το τέλος και μετά θα μπορούμε όλοι ελεύθεροι να απολαύσουμε τους δημόσιους χώρους», είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου