ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνητικές γεωτρήσεις για υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης

ερευνητικές-γεωτρήσεις-για-υποθαλάσ-122373

Αρχισαν στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για την υδροδότηση του νησιού Παλαιό Τρίκερι

Ερευνητικές γεωτρήσεις για την πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης προς το νησί Παλαιό Τρίκερι για την υδροδότησή του άρχισαν προχθές, σύμφωνα με δημόσια ανάρτηση του δημάρχου Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικού, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το έργο αφορά στην κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από Αλογόπορο προς νήσο Παλαιό Τρίκερι και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα και την εξαιρετική σπουδαιότητα του έργου, αλλά και ικανοποιώντας ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των μόνιμων κατοίκων του νησιού Παλαιό Τρίκερι, που ταλαιπωρεί, τα τελευταία χρόνια, τους ίδιους, αλλά και τους επισκέπτες κατά τη θερινή περίοδο.

Θα αποτελέσει έργο πνοής για το μικρό νησί, το οποίο έχει έκταση 2,5 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 86 μόνιμων κατοίκων, ενώ το καλοκαίρι παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη με εκατοντάδες επισκέπτες, δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα η υδροδότηση γίνεται μόνο μέσω μεταφοράς νερού με υδροφόρα.

Το έργο όχι μόνο θα βελτιώσει εξαιρετικά την ποιότητα ζωής των μονίμων κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών του, αλλά και θα δώσει ανάσες στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, από την οικονομική αιμορραγία των ταμείων του. Η συντήρηση της υδροφόρας και η ρυμούλκησή της κάθε χρόνο τρώει τις οικονομικές σάρκες του Δήμου. Το ετήσιο κόστος είναι τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου