ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός για τους καταυλισμούς Ρομά: Απολυμάνσεις από τον Δήμο Βόλου

συναγερμός-για-τους-καταυλισμούς-ρομ-122349

Συνολικά 1.725 άτομα διαμένουν στους οικισμούς του Αλιβερίου και της Αγίας Παρασκευής

Συναγερμός για τους τρεις καταυλισμούς Ρομά στην πόλη σήμανε για τον Δήμο Βόλου η επιβεβαίωση τουλάχιστον 20 κρουσμάτων του κορονοϊού, έως χθες το μεσημέρι, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.Από χθες, η Υπηρεσία Καθαριότητας ξεκίνησε εκτεταμένες απολυμάνσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν σήμερα, ενώ από Δευτέρα θα επεκταθούν και με επιπλέον συνεργεία σε κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Πράττο, χθες, από το πρωί έγιναν εκτεταμένες απολυμάνσεις με δύο βυτιοφόρα στους δρόμους, στις συνοικίες του Αλιβερίου, της Αγίας Παρασκευής και της Νεάπολης. Σήμερα, σύμφωνα με τον ίδιο οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα επίσης στους δρόμους.

«Η απολύμανση στους οικισμούς είχε προγραμματιστεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα, συνέπεσε ωστόσο με την εξάπλωση του ιού στη Λάρισα και στο πλαίσιο αυτό οι ενέργειές μας θα ενταθούν», σημείωσε ο κ. Πράττος.

Από Δευτέρα, όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΚΕΚ ΠΑ – ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, με εντολή δημάρχου Βόλου θα γίνουν νέες απολυμάνσεις τόσο στα Κέντρα Ρομά σε Αλιβέρι και Αγία Παρασκευή όσο και σε κοινόχρηστους χώρους στις δύο συνοικίες.

Βάσει των επίσημων στοιχείων που διαθέτει η ΚΕΚΠΑ, στον οικισμό του Αλιβερίου διαμένουν 1.225 άτομα και στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής 500.

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού φροντίσαμε να λάβουμε μέτρα στους δύο οικισμούς», σημειώνει η κ. Μορφογιάννη. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν απολυμάνσεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης των Ρομά, διανεμήθηκαν γάντια και μάσκες για τους εργαζόμενους, όπως επίσης και φυλλάδια της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για τους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης που δόθηκαν στους ανθρώπους των δύο καταυλισμών. Παράλληλα, η γιατρός της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ ενημέρωσε τον πληθυσμό των δύο καταυλισμών για τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που πρέπει να ακολουθούν.

Ωστόσο, τα 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη συνοικία της Αγίας Σμύρνης στη Λάρισα όπου διαμένουν Ρομά δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού κι έτσι τα μέτρα θα ενταθούν και οι προσπάθειες θα εντατικοποιηθούν για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Από εκεί και πέρα, δεν είμαστε αρμόδιοι φορείς για να μπούμε μέσα στα σπίτια του κόσμου», σημείωσε η κ. Μορφογιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου