ΤΟΠΙΚΑ

«Ιωάννης Αντωνόπουλος» ονομάζεται η ανοιχτή πισίνα στο ΕΑΚ Βόλου

ιωάννης-αντωνόπουλος-ονομάζεται-η-120689

Με απόφαση του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, μετά από αίτημα ναυταθλητικών σωματείων – Τιμή στον αείμνηστο βουλευτή Μαγνησίας

Σε «Ιωάννης Αντωνόπουλος» ονομάζεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, η ανοιχτή πισίνα του Κολυμβητηρίου ΕΑΚ Βόλου, σε ένδειξη τιμής στον αείμνηστο βουλευτή Μαγνησίας, Ιωάννη Αντωνόπουλο.

Το αίτημα κατέθεσαν τα ναυταθλητικά σωματεία ΟΕΑ – ΝΑΒ, Ερασιτέχνης Ολυμπιακός 1937, ΟΥΚ Βόλου, Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου «Η Νίκη».

Ο εκλιπών βουλευτής Μαγνησίας Ιωάννης Αντωνόπουλος υπήρξε αθλητής του ΝΟΒ-Α, πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΝΟΒ-Α και της τότε κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦ) και αρχηγός πολλών αποστολών της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Με ενέργειές του θεμελιώθηκε το Κλειστό Κολυμβητήριο Βόλου, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος. Επίσης με δικές του ενέργειες κατασκευάστηκε το ανοικτό κολυμβητήριο. Ως βουλευτής ενίσχυσε οικονομικά όλα τα σωματεία του Βόλου, υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος του Ο.Υ.Κ. Βόλου και επί σειρά ετών εκπρόσωπος του ΟΕΑ-ΝΑΒ στην ΕΚΟΦ. Υπήρξε αρχηγός της ομάδας Υδατοσφαίρισης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και τιμήθηκε για την προσφορά του στον Αθλητισμό και το Πολεμικό Ναυτικό με το παράσημο του βασιλέως Γεωργίου, από τον τέως βασιλέα Κωνσταντίνο, από τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο και από διάφορους άλλους φορείς.

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα των ναυταθλητικών σωματείων. Σημειώνεται ότι το νομικό πρόσωπο δεν θα επιβαρυνθεί με δαπάνη, καθώς τα έξοδα που θα προκύψουν για την επιγραφή θα αναλάβει η οικογένεια του εκλιπόντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου