ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία για την τύχη 72χρονου ~ Δεν έχει δώσει σημεία ζωής μετά τη φωτιά στο διαμέρισμα

ανησυχία-για-την-τύχη-72χρονου-δεν-έχει-120668

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου τον αναζητούσαν και χθες – Συνεχίζονται οι έρευνες από την Πυροσβεστική για τα αίτια της φωτιάς

Τον 72χρονο ένοικο του διαμερίσματος, που προχθές το πρωί τυλίχθηκε στις φλόγες, αναζητούσαν και χθες Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και Αστυνομία, σε μία προσπάθεια να βρουν απαντήσεις για τα αίτια της φωτιάς που εκδηλώθηκε και απείλησε διπλανές κατοικίες.

Εως και χθες το απόγευμα ο 72χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Παραμένει άφαντος και το κινητό του τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο. Η τελευταία φορά που είχε δώσει σημεία ζωής ήταν την περασμένη Δευτέρα το βράδυ.

Είχε συνομιλήσει τηλεφωνικώς με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Σοφία Χάλαρη, για να επιβεβαιωθεί το προχθεσινό ραντεβού. Προχθές Τρίτη το πρωί θα περνούσε κλιμάκιο των κοινωνικών υπηρεσιών προκειμένου να τον συνοδεύσει στον Ξενώνα Αστέγων, όπου θα έβρισκε προσωρινά καταφύγιο, μέχρι να καταφέρει να στήσει και πάλι τη ζωή του.

Το μισθωτήριο συμβόλαιο για το διαμέρισμα που νοίκιαζε είχε λήξει και ο ιδιοκτήτης είχε ζητήσει να του το παραδώσει. Ο 72χρονος που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αντίστοιχα υγείας, ζήτησε βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες, προκειμένου να μη μείνει στον δρόμο.

Προχθές, θα άφηνε το διαμέρισμα που νοίκιαζε προκειμένου να οδηγηθεί στον Ξενώνα Αστέγων. Πλην όμως, όταν κοινωνικοί λειτουργοί μετέβησαν στην πολυκατοικία που μένει, διαπίστωσαν ότι το διαμέρισμα είχε καεί και ο ίδιος ήταν εξαφανισμένος.

«Από την Τρίτη προσπαθώ διαρκώς να επικοινωνήσω μαζί του. Τηλεφωνώ συνεχώς στον αριθμό του κινητού του, αλλά δείχνει απενεργοποιημένο. Αυτό που προέχει είναι να βρεθεί και να είναι καλά στην υγεία του», ανέφερε χθες η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Σοφία Χάλαρη, η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή τόσο με την πυροσβεστική όσο και με την αστυνομία, που επίσης τον αναζητούν για να λάβουν απαντήσεις για τα αίτια της φωτιάς που κατέστρεψε το διαμέρισμα.

Στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. 0πως περιγράφει ο ιδιοκτήτης του, ακόμη και η οροφή έχει πέσει στην κρεβατοκάμαρα, απ’ όπου φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά. Το ευτύχημα είναι ότι η φωτιά δεν έφθασε μέχρι τον διάδρομο, όπου ήταν δεμένη πάνω στο καλοριφέρ γεμάτη φιάλη υγραερίου, αλλιώς η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, που αγωνιά επίσης για την τύχη του μέχρι πρότινος μισθωτή του, επίσης προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να δει αν είναι καλά και να μάθει τι είχε συμβεί στο διαμέρισμα. Παράλληλα, επιχειρεί απολογισμό της ζημιάς που έγινε στο διαμέρισμα το οποίο πρέπει να στηθεί από την αρχή ακόμη και σε επίπεδο ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου