ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση της ΛΑΣ στην πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου

επίθεση-της-λασ-στην-πλειοψηφία-του-πε-120580

«Κάλπικη η αντίθεση στον πόλεμο στην Ουκρανία» τονίζει

Σφοδρή επίθεση στην πλειοψηφία των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας εξαπολύει η Λαϊκή Συσπείρωση, διότι καταψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Το ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Αγοραστός και ενέκριναν οι άλλες παρατάξεις, πλην Λαικής Συσπείρωσης, αποτελεί μια υποκριτική αντίθεση στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία», υπογραμμίζει η ΛΑΣ, επισημαίνοντας ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την κοινή πολιτική όλων των κυβερνήσεων για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την περικύκλωση της Ρωσίας, στηρίζοντας τα σχέδιά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε βάρος των λαών».

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τη ΛΑΣ, στηρίζουν τη χρησιμοποίηση των αμερικανικών βάσεων, την απογείωση από το Στεφανοβίκειο των πολεμικών ελικοπτέρων Apache με προορισμό την Πολωνία, ώστε να συμβάλλουν στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, «βάζοντας το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους, ενώ παράλληλα φορτώνει στις πλάτες του, τη νέα έκρηξη της ακρίβειας, την ενεργειακή φτώχεια, τους εξοπλισμούς».

«Πραγματική αντίθεση στο πόλεμο και αλληλεγγύη στον Ουκρανικό, στον Ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής, δεν λογίζεται από την στιγμή που αυτές οι παρατάξεις διαλέγουν τον ένα από τους δυο ιμπεριαλιστές που συγκρούονται για ξένα προς τους λαούς συμφέροντα», συνεχίζει η ίδια παράταξη και καλεί τους πολίτες να αντιταχθούν στις αμερικανονατοϊκές επιχειρήσεις, να απαιτήσουν να κλείσουν όλες οι βάσεις και να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ούτε ένας Ελληνας στρατιώτης και αξιωματικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου