ΤΟΠΙΚΑ

Πέθανε ο παλιός κοινοτάρχης της Δράκειας Ιωάννης Θλιβερός

πέθανε-ο-παλιός-κοινοτάρχης-της-δράκε-120274

Εφυγε σε ηλικία 93 ετών ο επί 16 χρόνια πρόεδρος του χωριού

Σε ηλικία 93 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο επί τέσσερις τετραετίες τ. πρόεδρος της κοινότητας Δράκειας Ιωάννης Θλιβερός. Ηρεμος, χωρίς να αρρωστήσει, ούτε να ταλαιπωρηθεί, ο μακρόβιος κοινοτάρχης απεβίωσε χθες λίγη ώρα μετά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου, όταν αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία.

Ο Ιωάννης Θλιβερός άφησε σημαντική παρακαταθήκη στο χωριό του, το οποίο αγαπούσε. Η προσφορά του ήταν μεγάλη, γι’ αυτό και τύγχανε της ιδιαίτερης εκτίμησης των συγχωριανών του. Από το 1978 έως το 1994, εκλέγονταν διαδοχικά για τέσσερις θητείες ως κοινοτάρχης. Διετέλεσε ακόμη αντιπρόεδρος στην Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Μαγνησίας.

Συγκέντρωνε στο πρόσωπό του την αναγνώριση όλων των παρατάξεων, καθώς δεν προκαλούσε συγκρούσεις, αντίθετα είχε το χάρισμα να γεφυρώνει αντιθέσεις. Ανθρωπος πράος και πολύ καλοσυνάτος, χαρακτηρίζονταν από την προσφορά του, αλλά και τη δικαιοσύνη του απέναντι σε όσες καταστάσεις και αν αντιμετώπιζε. Μέχρι και η μετά θάνατόν επιθυμία του, την οποία μεταφέρει με παράκλησή της η οικογένεια, είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράκειας, ώστε να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς του χωριού.

Εχαιρε μεγάλου σεβασμού και ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός και αγαπητός σε όλους. Πνεύμα ανήσυχο ασχολούνταν με όσα συνέβαιναν στην περιοχή του και γενικότερα, μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, συνομιλώντας με τους συγχωριανούς του στο καφενείο, βαδίζοντας στις γειτονιές και συμμετέχοντας σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Χαρακτηριστικό της κοινωνικότητάς του είναι ότι είχε πολλά βαφτιστήρια, ενώ η όρεξή του για τη ζωή δεν τον εγκατέλειψε μέχρι το τέλος του, καθώς μόλις προ ημερών συμμετείχε σε τραπέζι για βαφτίσια που έγινε στη Δράκεια.

Ο μανιώδης κυνηγός -αυτή ήταν η πιο αγαπημένη του συνήθεια- ήταν αγρότης στο επάγγελμα. Ευτύχησε να αποκτήσει μαζί με τη σύζυγό του Ροδόπη, η οποία απεβίωσε πριν από χρόνια, δύο παιδιά, το Δημήτρη και τη Μαρία Θλιβερού, πέντε εγγόνια και τρία δισέγγονα. Στα δυο του παιδιά μάλιστα μετέδωσε το «μικρόβιο» της ενασχόλησης με τα κοινά, καθώς ο Δημήτρης Θλιβερός διετέλεσε επί δημαρχίας Θ. Παπαευθυμίου δύο τετραετίες πρόεδρος στο κοινοτικό διαμέρισμα Δράκειας, επί «Καλλικράτη», ενώ ενεργή στα τοπικά πολιτικά δρώμενα είναι η συμμετοχή της Μαρίας Θλιβερού.

Ο Ιωάννης Θλιβερός, ένας Δρακειώτης από τα γεννοφάσκια του, γλίτωσε σαν από θαύμα από το ολοκαύτωμα της Δράκειας με την εκτέλεση των 118 πατριωτών. Εκείνη την αποφράδα ημέρα, ο ίδιος σε ηλικία 22 ετών, βρίσκονταν στο Βόλο μαζί με την αρραβωνιαστικιά του και μετέπειτα σύζυγό του, η οποία ως νεοαρραβωνιασμένοι τον απέτρεψε να μεταβεί στο χωριό.

Στον ιδιαίτερα αγαπητό τους κοινοτάρχη, η οικογένειά του, συγγενείς, συγχωριανοί και φίλοι θα απευθύνουν σήμερα το τελευταίο αντίο, στις 12:30 μ.μ, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράκειας.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου