ΤΟΠΙΚΑ

Διέγραψαν τέσσερις σχολικούς συμβούλους!

διέγραψαν-τέσσερις-σχολικούς-συμβού-120228

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας για την αξιολόγηση και προειδοποιούν με διαγραφές και Διευθυντές που θα εφαρμόσουν το μέτρο

Στη διαγραφή των τεσσάρων σχολικών συμβούλων του νομού από τα κιτάπια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προχώρησε με ομόφωνη απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο.

Οι σημερινοί σχολικοί σύμβουλοι βγαίνουν από την «ομπρέλα» του Συλλόγου, εξαιτίας της στάσης τους απέναντι στην εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων, με το οποίο ο εκπαιδευτικός κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος φέτος, με το πρώτο σχολικό κουδούνι.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, Απ. Ριζόπουλο, το μέτρο της διαγραφής, είχε αποφασιστεί στο συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, τον περασμένο Ιούνιο. Πριν από μία εβδομάδα, σε συνεδρίαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αποφασίστηκε ομόφωνα να εφαρμοστεί σε τοπικό επίπεδο. Οι τέσσερις σχολικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στα σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση διεγράφησαν.

Φέτος το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί στους εκπαιδευτικούς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οσοι όμως διευθυντές δημοτικών σχολείων επιχειρήσουν να προχωρήσουν την αξιολόγηση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους συνδικαλιστές. «Αν απειθαρχήσουν στη γραμμή κατά της αξιολόγησης, το πρώτο μέρος της οποίας πρέπει να ολοκληρωθεί έως τέλος του Ιανουαρίου του 2015 θα βρεθούν επίσης αντιμέτωποι με διαγραφές από το σύλλογο», ανέφερε ο κ. Ριζόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο, με εργαλείο την αξιολόγηση χτίζεται το νέο σχολείο, που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. «Ενα απέραντο κλίμα τρομοκρατίας και στο νομό μας έχει εξαπολύσει η Κυβέρνηση με τα στελέχη εκπαίδευσης, τους σχολικούς συμβούλους. Σκοτώνει το παιδαγωγικό περιβάλλον του σχολείου και το μετατρέπει σε ένα απόλυτο ανούσιο γραφειοκρατικό κάτεργο, με σχέσεις φόβου και πολιτικής – πελατειακής εξάρτησης, βιασμού και φίμωσης της πολιτικής και παιδαγωγικής έκφρασης των εκπαιδευτικών», σημείωσε ο ίδιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου