ΤΟΠΙΚΑ

Υπόμνημα Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Μαγνησίας

υπόμνημα-διπλωματούχων-μηχανικών-ερ-120015

Ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ζητούν με υπόμνημα που έθεσαν υπόψη των βουλευτών Μαγνησίας τα μέλη της Ενωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Μαγνησίας.

Οπως τονίζουν «οι εργολήπτες του νομού μας βρίσκονται σε απόγνωση καθώς συνεχώς περιορίζεται ο κύκλος εργασιών στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και η πλειοψηφία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ήδη υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές και υποχρεώσεις.

Οι νέες επιβαρύνσεις που έρχονται να προστεθούν παράλληλα με το ανύπαρκτο ΠΔΕ, θα επιφέρουν την πλήρη κατάρρευση του κλάδου μας. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι παρά την καλή πρόθεση όλων να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, με τις διατάξεις του προσχεδίου η χώρα θα νεκρώσει, το Ενιαίο Ταμείο θα πάψει να εισπράττει και οι εργοληπτικές επιχειρήσεις οδηγούνται σε παύση εργασιών. Σας υπενθυμίζουμε ότι τα μέλη μας, μικρές και μεσαίες εργοληπτικές εταιρείες έχουν σημαντική συμβολή στην τοπική οικονομία, καθώς σε αυτές απασχολείται σημαντικός αριθμός εργαζόμενων, ενώ η λειτουργία τους εξασφαλίζει τη λειτουργία σειράς συνεργαζόμενων τοπικών επιχειρήσεων».

Οπως υποστηρίζεται επίσης τα μέλη της Ενωσης καλούνται με το προσχέδιο νόμου να καταβάλλουν, υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ποσοστό επί των εσόδων τους.

Ετσι οι επιτηδευματίες που δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, θα κληθούν να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, φόρους και προκαταβολή φόρου που θα ανέρχονται συνολικά ακόμα και στο 65% του καθαρού εισοδήματος, με άμεση συνέπεια την αδυναμία ακόμα και της προσωπικής και οικογενειακής επιβίωσης και ζητούν την άμεση απόσυρση του πλήρους κειμένου του επίμαχου νομοσχεδίου και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για την εκπόνηση ενός ρεαλιστικού σχεδίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου