ΤΟΠΙΚΑ

Αχ. Μπέος: «Προχωράμε με ορμή και αποφασιστικότητα»

αχ-μπέος-προχωράμε-με-ορμή-και-αποφασ-119739

Πλήθος κόσμου έσπευσε χθες στο Ξενία Βόλου, παρακολούθησε από κοντά την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας πλειοψηφίας του αιρετού δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου «Νέα Εποχή Νέα Δυναμική», και μοιράστηκε ευχές για τον νέο χρόνο, για την πόλη και τους πολίτες.

Η ισόγεια αίθουσα του Ξενία όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, είχε πλημμυρίσει από κόσμο που καταχειροκροτούσε τον αιρετό δήμαρχο την ώρα που έμπαινε στην αίθουσα, επιβράβευε τα λόγια του, εξέφραζε με κάθε τρόπο ικανοποίηση.

Ο αιρετός δήμαρχος διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η δημοτική αρχή προχωρά με ορμή και αποφασιστικότητα. Στέκεται, όπως είπε, σε αυτά που δεσμεύτηκε, να είναι δίπλα στον πολίτη, μακριά από μεγάλες φανφάρες και υποσχέσεις.

Ακολούθησε η ευλογία της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο.

Η ομιλία Μπέου

«Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ. Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στην καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πίτας της παράταξής μας, μία καινούργια παράταξη, η οποία βλέπει καθημερινά την αγάπη του κόσμου και τη συστράτευσή του να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, και σήμερα να είναι πιο μεγάλη από ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ανοίγοντας την ομιλία του ο κ. Μπέος.

Ο αιρετός δήμαρχος τόνισε ότι «αυτή είναι η διαφορά για τον αγώνα για το μέλλον της πόλης, το μέλλον των παιδιών μας. Παλεύουμε για έναν άλλο Βόλο, φωτεινό όμορφο, μαγικό, κι όχι γκρίζο και μίζερο σαν αυτόν που μας παρέδωσαν. Αυτό μας ξεχώρισε και πάντα θα μας διακρίνει από τα οργανωμένα συμφέροντα, τις κλίκες, τις ομαδούλες, που δουλεύουν με ιδιοτέλεια και δολιότητα. Τους βλέπετε, έρχονται εκλογές, μυρίζονται θέσεις. Ήδη, άρχισαν επαφές και διαβουλεύσεις δήθεν για το καλό της πόλης, για να γυρίζουν ξανά στην εξουσία».

Ο αιρετός δήμαρχος εμφανίστηκε σίγουρος: «Στο τέλος οι πολίτες θα γελάνε με τα γνωστά τους μαλλιοτραβήγματα για το ποιος θα πάρει την πολυθρόνα μέσα από ίντριγκες, σκοτεινές διαδρομές και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Γιατί αυτό είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει, και σίγουρα όχι η πόλη και οι ανάγκες της. Γιατί τόσα χρόνια δεν δημιούργησαν μία πόλη ευρωπαϊκή όπως αυτή που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε καθημερινά» επισήμανε.

Συνεχίζοντας τη δριμεία επίθεση είπε: «Έχουν μείνει δεκαετίες πριν οι άνθρωποι που κορόιδευαν τον κόσμο. Όμως, οι εποχές πέρασαν. Οι πολίτες δεν χειραγωγούνται, δεν ακούν, δεν μπορούν ποτέ να ακολουθήσουν το παλιό πολιτικό σύστημα. Ξύπνησαν πλέον. Χρησιμοποιούν τη λέξη προοδευτικές δυνάμεις, δημοκρατία. Αλήθεια αυτή η λέξη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο αυτών των ανθρώπων, την είχαν ξεχάσει. Τόσα χρόνια κορόιδευαν τον Έλληνα και την Ελληνίδα».

Το 2018 θα είναι η κορύφωση της προσπάθειας της δημοτικής αρχής Βόλου για την αλλαγή της εικόνας της πόλης. «Στεκόμαστε στις υποσχέσεις που σας δώσαμε, να είμαστε δίπλα στον πολίτη, και όχι σε μεγάλες φανφάρες και υποσχέσεις. Τα μεγάλα έργα ξεκίνησαν και ξεκινούν ακόμη περισσότερα».

Για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν είπε ότι «οφείλονται σε άλλες αιτίες, που δεν είχαν να κάνουμε με τη δική μας θέληση. Από τους γνωστούς, τα τσιράκια του σάπιου συστήματος σε καίριες θέσεις, που καθυστέρησαν το άνοιγμα πολύτιμων εργαλείων. Όμως, όλα σιγά σιγά έχουν ξεπεραστεί και τώρα προχωράμε με ορμή και αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας» ανέφερε.

Εξάλλου, όπως είπε, «θα είμαστε πάλι μαζί και του χρόνου, και μέχρι το 2024, και δεν ξέρω μέχρι πόσα χρόνια μετά. Εσείς είστε οι κριτές και όχι τα κομματικά συμφέροντα και όλοι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου