ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι από 9.000 επισκέπτες με το υπεραστικό σε ένα τριήμερο

περισσότεροι-από-9-000-επισκέπτες-με-το-υπ-119265

Μαγνήτης τουριστών ο Βόλος και η Μαγνησία – Περισσότεροι από 1.000 Βολιώτες στην Πάτρα

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται στη Μαγνησία ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς, με πλήθος επισκεπτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στο μεταξύ, αναμένεται να ξεπεράσουν τις 9.000 οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν με υπεραστικά λεωφορεία αύριο Πέμπτη, μεθαύριο Παρασκευή και το Σάββατο, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις. Υπολογίζεται ότι περίπου 1.000 Βολιώτες θα ταξιδέψουν, αντίστοιχα, οδικώς από Βόλο για Πάτρα.

Ρεπορτάζ:ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η κίνηση του τριημέρου αναμένεται να είναι ικανοποιητική, ενώ έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, προς Πάτρα και Κοζάνη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος αριθμός των εκδρομέων, μεταξύ των οποίων καταγράφονται και πολλές οικογένειες.

Το τηλεφωνικό κέντρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ δέχεται αρκετά τηλεφωνήματα τις τελευταίες μέρες ενόψει Αποκριάς, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Κολυνδρίνης, πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, «ο Βόλος είναι πάντα δημοφιλής προορισμός» ενώ σημειώνει, παράλληλα, ότι «μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς πλέον για τις μετακινήσεις».

Πολλοί ταξιδιώτες είναι Βολιώτες οι οποίοι εργάζονται σε διάφορες πόλεις, φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν σε πανεπιστήμια άλλων πόλεων, αλλά και πολλοί φίλοι της Μαγνησίας, που εξορμούν με κάθε ευκαιρία στον Βόλο και το Πήλιο, προκειμένου να απολαύσουν τις γιορτινές εκδηλώσεις και το αποκριάτικο χρώμα της περιοχής. Οι ξενοδόχοι βρίσκονται επί ποδός, περιμένοντας το κύμα των επισκεπτών που θα κατευθυνθούν προς τη Μαγνησία, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργο Ζαφείρη να κάνει λόγο για ικανοποιητική εικόνα ενόψει τριημέρου. Ο ίδιος επισημαίνει, παράλληλα, ότι ο καιρός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, και οι καλές καιρικές συνθήκες αποτελούν, κατά κύριο λόγο, βαρόμετρο σε επίπεδο επισκεψιμότητας και τουριστικής κίνησης γενικότερα.

Εκδρομές τριημέρου

Αρκετοί Βολιώτες αναμένεται να εκδράμουν, στο μεταξύ, εντός και εκτός Ελλάδος, στο πλαίσιο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας. Η Πάτρα και η Ξάνθη βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των Βολιωτών, ενώ όπως υπογραμμίζει η Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου, οι εκδρομείς ζητούν οικονομικές προτάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αρκετοί επέλεξαν την Αδριανούπολη, το Μπάνσκο και το Βουκουρέστι ως προορισμούς απόδρασης για το τριήμερο, ενώ όπως αναφέρει η κ. Κορωναίου, «είναι ικανοποιητική η κίνηση, κυμαίνεται στα αναμενόμενα επίπεδα και διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, να αλλάξει παραστάσεις και να διασκεδάσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου