ΤΟΠΙΚΑ

Στις φλόγες ΙΧ με αέριο στη Λαρίσης στο ύψος του Κοιμητηρίου «Κούκος»

στις-φλόγες-ιχ-με-αέριο-στη-λαρίσης-στο-119224

Λαχτάρησαν διερχόμενοι οδηγοί στην οδό Λαρίσης την Πέμπτη το απόγευμα, όταν γύρω στις 16:00 επαγγελματικό φορτηγάκι ταχυμεταφορών, ενώ κινούταν επί της λεωφόρου τυλίχθηκε στις φλόγες.

Όλα έγιναν από τη μία στιγμή στην άλλη και ήταν ευτύχημα το γεγονός ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου πρόλαβε να αντιδράσει άμεσα. Ακινητοποίησε το αυτοκίνητό του στη δεξιά λωρίδα γρήγορα και βγήκε έξω από αυτό, παίρνοντας μαζί του τα απολύτως απαραίτητα.

Η περιοχή γέμισε πυκνά μαύρα σύννεφα καπνού που παρέπεμπαν σε σκηνικό πολέμου, ενώ οι διερχόμενοι οδηγοί ήταν αδύνατο να ακινητοποιηθούν και να βοηθήσουν, αφού στη Λαρίσης αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δέχτηκε πολλές κλήσεις για παροχή βοήθειας, τόσο από τον τρομοκρατημένο οδηγό του επαγγελματικού αυτοκινήτου το οποίο λαμπάδιασε, όσο και από διερχόμενους οδηγούς.

Στο σημείο έσπευσε για βοήθεια μεγάλη δύναμη πυροσβεστών με 6 πυροσβεστικά οχήματα και 3 υδροφόρα, που άρχισαν κατευθείαν τις ρίψεις νερού. Επιπλέον, η Αστυνομία προχώρησε στη λήψη μέτρων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Η κατάσβεση ολοκληρώθηκε γύρω στις 17:00. Πλην όμως, το όχημα είχε καταστραφεί ολοσχερώς, παρά την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών.

Ο οδηγός φέρεται να ενημέρωσε ότι οδηγούσε, όταν ξαφνικά είδε να βγαίνουν καπνοί από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και τη μηχανή.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου