ΤΟΠΙΚΑ

Απείλησε ότι θα ρίξει φόλες

απείλησε-ότι-θα-ρίξει-φόλες-119164

Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας

Ηλικιωμένος κάτοικος Νέας Ιωνίας απείλησε εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου και κατοίκους της περιοχής ότι θα ρίξει φόλες στα αδέσποτα ζώα στο ελικοδρόμιο αν δεν απομακρύνουν τα σκυλιά από εκεί.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη το μεσημέρι, ενώ εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής που φροντίζουν τα αδέσποτα εκείνη την ώρα τάιζαν τα ζώα και ήδη καταγγέλθηκε το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας.

Οι αστυνομικοί έλαβαν καταθέσεις από τους εθελοντές αλλά και από τους κάτοικους της περιοχής που ήταν μάρτυρες των απειλών.

Τα αδέσποτα ζώα στο ελικοδρόμιο, τέσσερα – πέντε στον αριθμό, σύμφωνα με τη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, δεν είναι άγρια ώστε να επιτίθενται σε ανθρώπους, ενώ για τη φροντίδα τους μεριμνούν εθελοντές της Ομάδας και περίοικοι. Είναι εμβολιασμένα όπως ορίζει ο νόμος, στειρωμένα και με τσιπάκι.

Η απειλή του ηλικιωμένου κινητοποίησε τη Φιλοζωική Ομάδα καθώς στο τελευταίο δίμηνο εντοπίστηκαν στην περιοχή δύο νεκρά ζώα από φόλες.

«Η απειλή κατά της ζωής των ζώων που δεσπόζουν στη συγκεκριμένη περιοχή καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος» ενημερώνει η Φιλοζωική Ομάδα και προειδοποιεί ότι «ο ηλικιωμένος θα μας βρει απέναντί του.

Του υποδεικνύουμε τον Ν.4039/2012 επισημαίνοντας το άρθρο 16, ότι καθίσταται υπεύθυνος για όποια κακομεταχείριση μας γνωστοποιηθεί εις βάρος του ζώου ή των ζώων (ακόμα κι’ αν αυτό αποδεικνύεται με υποδείξεις άλλου προσώπου).

Παράλληλα, εντός των ημερών, θα ενημερωθεί (μετά την καταγγελία ), από το προαναφερόμενο Α.Τ., της περιοχής του, για τις νέες βαριές ποινές από 1-5 έτη φυλάκιση και από 5.000 – 30.000ευρώ πρόστιμο» προσθέτει.

Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου εναντιώνεται σε οποιαδήποτε μορφή απειλής – βίας ή κακοποίησης που αφορά στους τετράποδους φίλους της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου