ΤΟΠΙΚΑ

Σκληρή κριτική Τρ. Πλαστάρα για τα «ραβασάκια» του Επιμελητηρίου

σκληρή-κριτική-τρ-πλαστάρα-για-τα-ραβ-118440

Σκληρή κριτική ασκεί ο επικεφαλής της παράταξης «Μαγνησία 2025» Τρύφωνας Πλαστάρας στην Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για τα «ραβασάκια» που, εν μέσω πανδημίας, αποστέλλει σε επαγγελματίες για την πληρωμή των συνδρομών.

Ο κ. Πλαστάρας επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι ένας θεσμός, όπως αυτός του Επιμελητηρίου, θα έπρεπε να είναι αποκούμπι των επιχειρηματιών και να μην λειτουργεί μόνο σαν φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ενώ προτείνει και σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων την δύσκολη αυτή περίοδο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πλαστάρα:

«Με μεγάλη έκπληξη, όπως και αρκετοί επιχειρηματίες, διαπιστώσαμε την αποστολή ειδοποιητηρίων – «ραβασάκια» στην κορύφωση της πανδημίας, από το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Τα «ραβασάκια» αυτά τους υπενθυμίζουν παλαιότερες και τρέχουσες οφειλές και τους καλούν να προσέλθουν για τακτοποίηση. Όπως γίνεται αντιληπτό αυτό δημιούργησε «τσουνάμι» αντιδράσεων σε αρκετούς επιχειρηματίες, όχι τόσο για τις οφειλές τους, όσο για την φοροεισπρακτική συμπεριφορά του Επιμελητηρίου, και ειδικά αυτή τη στιγμή, μια στιγμή πρωτοφανούς και πρωτόγνωρης κατάστασης. Αυτό αποτελεί μια συμπεριφορά πέραν πάσης λογικής, εκτός τόπου και χρόνου!

Τη στιγμή που επιχειρήσεις κλείνουν, τη στιγμή που το μέλλον των εργαζομένων είναι αβέβαιο, τη στιγμή που το οικογενειακό εισόδημα φθίνει, τη στιγμή που η καταναλωτική δύναμή μας μειώνεται, το Επιμελητήριο Μαγνησίας «καινοτομεί»! Στέλνοντας στις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου, τα «ραβασάκια» τα οποία φτάνουν στα χέρια των επιχειρηματιών 60 ημέρες μετά!!! Και μάλιστα «καινοτομεί» τόσο δυνατά που η Διοικητική Επιτροπή δεν έχει λάβει καμία απόφαση επί του συγκεκριμένου θέματος! Άραγε θέλουν να δημιουργήσουν μια κατάσταση σύγχυσης και πανικού στην αγορά, γι’ αυτό αδιαφορούν;;

Επειδή προφανώς το ενδιαφέρον τους στρέφεται προς άλλες κατευθύνσεις και τη στιγμή που οι ψευτο-δικαιολογίες για πληρωμή μέχρι 31/12/2020, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, προτείνουμε τα ακόλουθα:

  1. Πάγωμα των συνδρομών για το 2020, και όσο διαρκέσει αυτή η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση
  2. Έκδοση πιστοποιητικών μόνο με την πληρωμή του πιστοποιητικού, ανεξάρτητα από το αν είναι οικονομικά τακτοποιημένος ή όχι ο επιχειρηματίας
  3. Καμία αμοιβή της Διοικητικής Επιτροπής για το 2020, ενόψει αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης

Αντανακλαστικά για την είσπραξη χρημάτων έχετε στο μέγιστο βαθμό! Αντανακλαστικά για την έξοδο του Επιμελητηρίου από την αδράνεια έχετε;;; Επιτέλους αναμένουμε πρωτοβουλίες από έναν θεσμό που θα έπρεπε να είναι αποκούμπι των επιχειρηματιών και να μην λειτουργεί μόνο σαν φοροεισπρακτικός μηχανισμός! Επιτέλους ξεφύγετε από το καθεστώς της φωτογραφίας και των μηδαμινών παρεμβάσεων! Θέλουμε και μπορούμε να φτιάξουμε το Επιμελητήριο «συμπαίκτη» και όχι «αντίπαλο» του επιχειρηματία! Σταματήστε τα ταξιδάκια για το 2020 και ελάτε να σχεδιάσουμε το «επιχειρείν» της επόμενης ημέρας ΣΟΒΑΡΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ!

Τέλος, εις ό,τι αφορά την μικροπολιτική, για να υπάρξει μικροπολιτική, σημειώνουμε προς τον/την συντάκτη του Δελτίου Τύπου, πρέπει να υπάρξει πρώτα πολιτική! Και πολιτική σημαίνει δράσεις και πρωτοβουλίες!

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δικαιολογεί την αδράνειά του, λόγω της τρέχουσας κατάστασης! Και ειδικά ένας φορέα που έπρεπε να είναι 24 ώρες το 24ωρο σε εγρήγορση….».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου