ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωσε συμπαράσταση στον λαό της Μολδαβίας

δήλωσε-συμπαράσταση-στον-λαό-της-μολδ-118409

Ο βουλευτής Κων. Μαραβέγιας σε επικοινωνία με ομόλογό του με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία

Με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Μολδαβίας – Ελλάδας Larisa Novac επικοινώνησε ηλεκτρονικά χθες ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ως πρόεδρος της αντίστοιχης Ομάδας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μολδαβίας ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω την ανησυχία και την συμπαράστασή μου προς τον λαό της Μολδαβίας, που ήδη υφίσταται συνέπειες από τα δραματικά γεγονότα τα οποία εξελίσσονται στη γειτονική χώρα, όπως π.χ. το προσφυγικό ρεύμα από την Ουκρανία. Υπό αυτές τις συνθήκες, η στενότερη συνεργασία μας με τη Μολδαβία κρίνεται απαραίτητη και σημαντικότερη από ποτέ», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας.

Η κ. Novac ευχαρίστησε τον Ελληνα βουλευτή για τη στήριξη από τη χώρα μας στη δύσκολη αυτή περίοδο και τόνισε ότι η αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη, αφού οι δύο γειτονικές χώρες συνδέονται με στενούς δεσμούς. Επίσης, επανέλαβε τη θέλησή της για σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας – Μολδαβίας, τονίζοντας ότι οι ομάδες κοινοβουλευτικής φιλίας προσφέρουν μία εξαιρετική πλατφόρμα για να επιτευχθεί ο στόχος. Τέλος, δήλωσε ότι εκτιμά βαθύτατα τη στήριξη από τον κ. Μαραβέγια στις προσπάθειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών με σκοπό την ένταξη της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Ε.Ε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου