ΤΟΠΙΚΑ

Λιγότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια θα λειτουργούν το φετινό χειμώνα στη Μαγνησία

λιγότερα-ενοικιαζόμενα-δωμάτια-θα-λε-11841

Τα προβλήματα του κλάδου αλλά και ο απολογισμός της σεζόν σε πανελλαδικό συνέδριο

Μειωμένη τουριστική κίνηση, ΕΝΦΙΑ και αυξημένα λειτουργικά έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, τεράστια οικονομική ζημία με αποτέλεσμα πολλά δωμάτια να παραμένουν κλειστά το φετινό χειμώνα αν και τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν κανονικά. Τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν σήμερα Σάββατο σε Πανελλήνιο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδας (ΣΕΕΔΔΕ) στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο θα συμμετέχει και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Ν. Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Σε τοπικό επίπεδο ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Ν. Μαγνησίας Νίκος Κλειτσογιάννης ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι λόγω ΕΝΦΙΑ, αυξημένων λειτουργικών εξόδων και έλλειψη ενδιαφέροντος από τον κόσμο το φετινό χειμώνα θα λειτουργήσουν ενοικιαζόμενα δωμάτια κυρίως στις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές του Πηλίου ενώ στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες δωματίων κατέβασαν ρολά ενόψει χειμώνα και θα λειτουργούσουν ξανά την άνοιξη.

«Στο σημερινό συνέδριο θα γίνει ένας γενικότερος απολογισμός της τουριστικής σεζόν. Από τη Μαγνησία θα παρουσιάσω την κατάσταση που επικράτησε φέτος στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής. Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν δουλέψαμε καλά, ο εισερχόμενος τουρισμός ήταν πάρα πολύ μειωμένος, γύρω στο 80% συγκριτικά με άλλα χρόνια και την κατάσταση έσωσαν οι ξένοι τουρίστες. Ωστόσο όταν άλλες χρονιές είχαμε έσοδα της τάξης των 10.000 ευρώ φέτος αυτά έφτασαν μόλις τις 7.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κλειτσογιάννης.

Μάλιστα όπως επεσήμανε η συγκεκριμένη εποχή για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι «νεκρή περίοδος» ενώ ενόψει του χειμώνα θα λειτουργήσουν ελάχιστα.

Ενδεικτικά σημείωσε πως παλιότερες χρονιές ακόμη και το χειμώνα λειτουργούσε ένα ποσοστό της τάξης του 60% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ φέτος θα λειτουργεί μόνο ένα 30%.

Οσον αφορά στο θέμα του ΕΝΦΙΑ ο κ. Κλειτσογιάννης τόνισε ότι από τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από το σημερινό Πανελλαδικό Συνέδριο, θα γίνουν επαφές με το αρμόδιο υπουργείο με στόχο να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα ελάφρυνσης του ΕΝΦΙΑ για τους επαγγελματίες του χώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου