ΤΟΠΙΚΑ

«Πλημμύρισε» κατασχετήρια η εμπορική αγορά

πλημμύρισε-κατασχετήρια-η-εμπορικ-117518

Με στόχο το συντονισμό και την εξεύρεση λύσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων της αγοράς ορίστηκε σύσκεψη για τις 17 Σεπτεμβρίου

Με κατασχετήρια «πλημμύρησε» το τελευταίο δεκαήμερο η εμπορική αγορά του Βόλου λόγω οφειλών των εμπόρων προς το ασφαλιστικό τους ταμείο. Τα απειλητικά σημειώματα που έλαβαν εκατοντάδες καταστηματάρχες του Βόλου, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην αγορά. Για την εξεύρεση λύσεων αλλά και το συντονισμό δράσεων ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη για την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στις 18:00 καλώντας όλους τους επαγγελματικούς φορείς που εμπλέκονται με την αγορά της Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ειδικότερα τα ειδοποιητήρια στάλθηκαν μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο) και αφορούν τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ.

Οι οφειλές των εμπόρων προς το ασφαλιστικό τους ταμείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστα Τσέλιο, ξεκινούν από 10.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι 15.000 ευρώ.

Επίσης ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά τη βροχή των ειδοποιητηρίων που παρέλαβαν πολλοί συνάδελφοι για τις οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ και που απειλούνται με κατασχέσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ανέλαβε την πρωτοβουλία πρόσκλησης όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των τοπικών Σωματείων, της ΟΕΒΕΜ, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού προκειμένου να συζητηθεί το θέμα «Αντιμετώπιση ειδοποιήσεων για οφειλές στον ΟΑΕΕ μέσω Κ.Ε.Α.Ο». Από κοινού πρέπει να βρεθούν λύσεις και τρόποι αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού προβλήματος που αφορά όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους».

Η εμπορική αγορά, συμφώνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, βάλλεται διαρκώς τα τελευταία έξι χρόνια και γι’ αυτό χαρακτηρίζει απαράδεκτη την τακτική των ειδοποιητηρίων. «Πραγματικά είναι απαράδεκτο να προκαλούν αναστάτωση στα σπίτια, τις οικογένειες και τις δουλειές μας, τη στιγμή που περνάμε τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια, με το τζίρο να έχει μειωθεί δραματικά σχεδόν για όλες τις επιχειρήσεις. Θεωρώ ότι στην ευρεία σύσκεψη πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με την αγορά προκειμένου να δράσουμε από κοινού και να βρεθεί μια λύση» κατέληξε ο κ. Τσέλιος.

Τέλος η πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου έχει σταλεί στους παρακάτω επαγγελματικούς φορείς: Επιμελητήριο Μαγνησίας, Ο.Ε.Β.Ε.Μ., Εμπορικός Σύλλογος Αλμυρού, Σύλλογος Οπτικών Μαγνησίας, Σύλλογος Βιβλιοπωλών Μαγνησίας, Σύλλογος Χρυσοχόων, Σωματείου Μετάλλου, Σωματείο Περιπτέρων, Σωματείο Σ.Ι.Σ.Α.Μ., Σωματείο Ηλεκτρολόγων, Σωματείο Αγγειοπλαστών, Σωματείο Κρεοπωλών, Σωματείο Ξύλου, Σωματείου Λαϊκών Αγορών, Σωματείου Ζαχαροπλαστών, Σωματείο Κομμωτών, Σωματείο Αγροτικών & Βιομηχαν. Μηχ/των, Σωματείο Χειριστών Εσκαφέων, Σωματείο Υδραυλικών, Σωματείο Ραπτών, Σωματείο Τυπογράφων, Σωματείο Ελαιοτριβείων, Σωματείο Κυλικείων Δημ. Σχολείων, Σύνδεσμο Διαμεσ/ντων Ασφαλειών, Σωματείο Ενοικ. Δωματίων, Σωματείο Ειδών Υγιεινής, Σωματείου Τζαμιών – Κρυστάλλων, Σωματείο Φροντιστηρίων, Σωματείο Πρακτορείων Προ-Πο, Σωματείο Γραφείων Τελετών, Σωματείο Ξένων Γλωσσών, Σωματείο Φωτογράφων & Βιντεοληπτών και Σωματείο Κέντρων Εστίασης & Σίτισης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου