ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς υπέρηχο το καρδιολογικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Βόλου

χωρίς-υπέρηχο-το-καρδιολογικό-τμήμα-τ-11699

Σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλλονται οι πολίτες που έχουν νοσήσει από κορονοϊό και βρίσκονται στη διαδικασία ελέγχου προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με την καρδιά.

Στα πρώην ιατρεία του ΙΚΑ Βόλου που σπεύδουν για να ελεγχθούν ο καρδιολόγος δεν μπορεί να κάνει και πολλά στο διαγνωστικό, καθώς δεν υπάρχει υπέρηχος για την καρδιά.

Όσοι επιχείρησαν το τελευταίο διάστημα έφυγαν άπραγοι, γεγονός που προκαλεί δυσφορία, καθώς το Κέντρο Υγείας Βόλου αποτελεί μία δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η οποία θα έπρεπε να έχει τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, πολλώ δε μάλλον σε μία περίοδο που η πανδημία είναι ακόμη παρούσα, υπάρχουν πολίτες που επιβάλλεται να εξετάζονται συχνά μετά την περίοδο της νόσησης.

Επιπλέον δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν προκειμένου να κάνουν τις συγκεκριμένες εξετάσεις σε ιδιώτες γιατρούς ή ακόμη και στους συμβεβλημένους του ΕΟΠΥΥ, όπου επίσης καταβάλλεται ένα συγκεκριμένο αντίτιμο για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Στο Δημόσιο Κέντρο Υγείας Βόλου λειτουργούν το ακτινολογικό τμήμα, το γυναικολογικό, το καρδιολογικό, το κυτταρολογικό, το ορθοπεδικό, τα οδοντιατρεία, το παθολογικό, το πνευμονολογικό, το παιδιατρικό, το χειρουργικό, το τμήμα ΩΡΛ και το μικροβιολογικό- παθολογικό. Επίσης λειτουργεί ο Σταθμός Μάνας και Παιδιού, Φυσικοθεραπευτήριο, Οδοντοπροσθετικό και Ορθοδοντικό τμήμα.

Υπολογίζεται πως εξυπηρετεί καθημερινά 300 ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, για αυτό και επείγει η πρόσληψη μόνιμων γιατρών ειδικοτήτων, όπως, ορθοπεδικοί, νευρολόγοι, οφθαλμίατροι και καρδιολόγοι αλλά και η ενίσχυση με ιατρικομηχανολογικό εξοπλισμό.

ΒΑΣ. ΚΥΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου